IZNENADIO CIJELI SVIJET: CRISTIANO RONALDO PRIZNAO DA JE MUSLIMAN?

0
SHARE

buy brand priligy

http://mitchlittle.com/2017/03/shiftability-kindle-version-available/ Želim da mi Bog pomogne i okrene na pravi put i pravu vjeru, rekao je još 2013. Cristiano Ronaldo, napadač Real Madrida, koji prema pisanju svjetskih medija želi preći na Islam.

order finast uk Jedan od najboljih fudbalera svijeta priznao je da često priča o ovoj vjeri i da razmišlja o tome da postane musliman.

Ronaldo je kao razlog ovakvog stava istakao druženje sa nekadašnjim saigračem Mesutom Ozilom, za kojeg smatra da je pošten i iskren.

“Vjera ne bi trebalo da razdvaja prijateljstva i dovodi do ratova. Bog je stvorio vjeru da nas spoji u jednu zajednicu. Ja sam hrišćanin, ali lično tvrdim da je Ozilova vjera ljepša”, rekao je reprezentativac Portugala, koji je zatim dodao:

“Nisam znao da su muslimani tako pošteni i iskreni kao Ozil. Zasad ne znam, ali možda nekada u budućnosti budem brat musliman Ozilu”.

“Ja, uistinu, volim muslimane jer osjećam da je njihov život primjeran i uređen u svakoj stvari i to nije nikakva slučajnost. Znam dosta o ovoj vjeri i sve ono što se govori u medijima je samo puko zabluđivanje”. ” Ljudi drugih vjera nisu svjesni da su na krivom putu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here