KLOPKA ZA DOKTORA: Ko želi biti ljider mjesto lidera?

0
SHARE

Piše: Teufik Tahirbegović

Sulejman Ugljanin, u narodu čuveni Doktor i neko ko je, bez obzira na različita politička gledanja, ipak simbol borbe za prava bošnjačkog naroda i Sandžaka.

Na jednoj strani on – lider i predsjednik, neko ko je progovorio iz dna duše bošnjačkog insana kada je bilo najteže. A na drugoj onaj “malji” klinac iz trećeg reda sa zastavom, onaj što muku muči sa padežima i riječima, onaj sa šarenom kravatom i puloverom nalik Šojićevom stajlingu. I, naravno, obaveznom cigarom. Onaj malji sa onim čudnim, lukavim pogledom i smješkom.

Suljo ili Malji? Ili – Malji umjesto Sulja?

Posljednji događaji u BNV i SDA Sandžaka nagovijestili su temu koju je sada otvorio sarajevski sedmičnik STAV – ko smješta Ugljaninu hajkom na njegove nekadašnje najbliže saradnike, ko ih ruši da bi, na kraju, lakše srušio i njega – Sulejmana?

Kako to golobradom dječaku uspijeva da zavadi sve, otjera sve i time sebi oslobodi prostor u kojem će lako da prevesla Doktora i zauzme njegovo mjesto.

Ko to oko Doktora zida sandžački zid?

Ko to želi da ga drži u tim zidinama i u njima da mu priča kako mu je svako neprijatelj osim malog u šarenom prsluku? Ko to želi da izopšti i protjera sve što još vrijedi u toj SDA i BNV i sve što još ima, kakvog takvog, ugleda u narodu?

Nevjerovatno ali skoro potpuno izvjesno. I još nešto – da li je Suljo zapravo došao do tog nivoa da ga smjenjuje obični kalfa?!

Zar je to neslavan kraj nekadašnjeg lidera – neiskusan i ohol mladić umjesto nekadašnjeg vođe nacije.

Izvor: Sandzacke.rs