Ko podržava kriminalne radnje u Tutinu? – Falsifikovanjem otimaju opštinsko zemljište

0
SHARE

Početkom 2019. godine Sadat Bejtović pismenim putem obavijestio je predsjednika opštine Tutin Kenana Hota o brojnim neregularnostima i kriminalnim radnjama koje se dešavaju prilikom prodaje opštinskog zemljišta.

Naime, pojedinci na osnovu falsifikovanih ugovora, uplatnica i priznanica traže i preko opštinskog Vijeća vrše uknjiženje opštinske zemlje na svoje ime. Ovaj slučaj najizraženiji je u Mjesnoj zajednici Dubovo na katasterskoj parceli 26.

Ovu kriminalnu radnju sprovode na način što se falsifikuje potpis rahmetli Isa Bejtovića (na Ahiret preselio 2012. godine) i pečat Mjesne zajednice Dubuvo i to koriste kao osnov na osnovu kojeg preko službi opštine Tutin i vještaka vrše otuđenje zemljišta bez ikakvog pravnog osnova.

Iako je predsjednik opštine Tutin obaviješten o svemu, zajedno sa dokumentima koji potvrđuju ove navode, on ništa nije preduzeo. Pa se i tokom 2019. i 2020. godine nastavilo sa otimanjem zemlje koja je javno dobro za sve građane Tutina.

Na ove kriminalne radnje nije reagovalo ni Opštinsko javno pravobranilaštvo, pa još uvijek nije pokrenut nijedan postupak pred Tužilaštvom.