KOLUMNA! Edo limar – simbol bunta i simbol jedinstva naroda

0
SHARE

Davno nešto u Novom Pazaru nije izazvalo tako jaku i oštru reakciju naroda kao što je to prebijanje nedužnog Edina Hadžovića od strane pripadnika novopazarske policije.

Dešavalo se u ovim krajevima svašta, ali, ništa nije probudilo narod i izazvalo takav gnev, bunt i spremnost na proteste kao ovaj slučaj.

Radi se o čoveku iz čašrije, ocu dvoje dece, koji je samo zbog roditeljskog instikta pretučen od strane interventne jedinice novopazarske policije, kojoj, slobodno se može reći, ovo nije prva brljotina.

No, trpeo je narod, nakupilo se i sada je eksplodiralo, jer, oni koji ne poznaju čaršiju načinili su veliku grešku koju sada ne mogu da isprave.

Stojički je Edo izdržao, tukli su ga, kinjili, nisu mu ukazali medicinsku pomoć, nije popustio. Velikog srca, jak, uspravan, nije se dao prevariti rešio je i rekao im je, da će terati pravdu do kraja.

A onda se desio narod, eksplodirale su socijalne mreže, zapalio se fejsbuk, svako ko je video majcu natoljenu krvlju našeg brata Eda nije mogao da ostane ravnodušan.

A zamislite kako je tek Edovoj porodici, majci, sestrama, ocu, njegovoj djeci, koja su morala da gledaju krvavog oca. Zaista, zaista je ovo teška tuga, teška tuga, još kad su slušali nepravdu i saopštenje novopazarske policije da im je Edo napao policiju a znaju da nije. Boli nepravda, boli, ali istera će se istina do kraja.

I neće Edo da preduzme ni jedan ishitren korak, ide redom, pa ako ne bude pravde, zna se šta će biti – ono što je neminovno – protesti na šta pozivaju ljudi na socijalnim mrežama.

Moramo biti uz našeg Eda, on je postao simbol otpora prema batinašima iz novopazarske policije koji svojim ponašanjem kaljaju uniformu poštenih policajaca, kojih, ima u toj zgradi.

Kada je danas i juče sa zavojem na nosu prošetao pazarskom čaršijom, nije ostao čovek koji mu nije prišao i nije pružio podršku, znaju Eda svi, pošten dečko iz poštene radničke porodice, zna se u Pazaru sve.

Edo, nisi sam, svi smo uz tebe.

nastaviće se…