KONTRADIKTORNA LIČNOST – Ugljanin o “granici između Rožaja i Novog Pazara” 1991. i 2010. godine (VIDEO)

0
SHARE

Kao što smo mogli vidjeti u dokumantarnom filmu HRT-a “Sandžak – Novi Pazar”, lider SDA Sandžaka i aktuelni predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sulejman Ugljanin, obraćajući se prisutnima u sali Hotela “Vrbak” u Novom Pazaru 1991. godine, između ostalog, je rekao da “više niko neće nikada postavljati granicu između Rožaja i Novog Pazara”.

 

No, Sulejman Ugljanin, 26. oktobra 2010. godine na otvaranju graničnog prijalaza “Špiljani” između Srbije i Crne Gore, kao ministar bez portfelja u Vladi Srbije, pohvalno govori o “granici između Rožaja i Novog Pazara”, ističući  da će najveću korist od otvaranja novog prijelaza imati građani koji žive sa obje strane granice, naglašavajući da je to područje jedno od najnerazvijenijih regiona u bivšoj Jugoslaviji.

“Sama činjenica da je granični prijelaz urađen zajedničkim sredstvima Srbije i EU govori da naša zemlja već pripada Evropi,” rekao je ministar Ugljanin, ocjenjujući da će sredstva iz predpristupnih fondova EU pomoći održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja Srbije i Crne Gore, odnosno građanima koji žive na području Tutina i Rožaja.

izvor: Sandzacke

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here