Kreće finalna serija plej-ofa za odbojkaše: Šanse na pola

0
SHARE

 Odbojkašice Novog Pazara Foto: N. Paraušić

DUELOM odbojkaša Vojvodine i Novog Pazara, danas u „Spens-u“ (18), kreće finalna serija „plej- ofa“ za koju oba aktera, kako je istaknuto juče na zajedničkoj konferenciji za novinare u Novom Sadu, očekuju da će se igrati u maksimalnih pet epizoda. Voša brani titulu i juri svoj prvi trofej ove sezone, dok Novopazarci, osvajači kupa i superkupa, nadaju se novom peharu i osvajanju triple krune. Nepoznanica, kada su dueli ta dva tima u pitanju, praktično i nema jer se rivali odlično poznaju a svi dosadašnji susreti obilovali su kvalitetom, rezultatskom neizvesnošću i nabojem.

– Obe ekipe su zasluženo u finalu, jer su najviše pokazale u ligaškom delu- kaže Marko Božović, kapiten Novog Pazara.- Izvesno je jedino da će odlučivati nijanse a ipak bih blagu prednost dao Novosađanima zbog domaćeg terena i eventualno utakmice više u seriji. Takođe, oni znaju kako se osvaja šampionat a mi ove sezone imamo iskustvo osvajanja dve kupa, tako da će završna serija biti duga i neizvesna.

Sa svoje strane, Čedomir Stanković, kapiten Novosađana, naglašava da je konačno došlo na red da se kruniše naporan rad i učinak čitave sezone a ističe da u završnoj seriji nema izrazitog favorita.

– Respektujemo Novopazarce, sjajnu ekipu koja je već osvojila dva pehara. Čak ni domaći teren ne mora da predstavlja prednost. Naš cilj je da se revanširamo rivalu koji je osvojio i kup i superkup. Radno smo iskoristili pauzu i siguran sam da će biti kvlitetno i neizvesno- rekao je Stanković.

Prve dve utakmice igraće se u Novom Sadu, danas i u ponedeljak u istom terminu u 18 časova, a prednost domaćeg terena Novosađani su stekli prvim mestom u ligaškom nadmetanju.