KRVAVA SVADBA U SRBIJI: Nezadovoljan izborom snajke uzeo pušku i napravio NEZAPAMĆEN MASAKR!

0
SHARE

KANJIŽA – Tuga, pustoš i nemir i dalje se nadvijaju nad banatskim selom Martonošom u blizini Kanjiže, gdje je 17. maja 2015. Rade Šefer (55) iz Sente počinio nezapamćen masakr ubivši šestoro ljudi. Dan nakon vjenčanja svog sina Vlastimira, Šefer je, naoružan automatskom puškom, krenuo u krvavi pohod nezadovoljan sinovljevim izborom i novonastalim rodbinskim odnosima.

Ubilački pohod

Incidenti su započeli već na svadbenom veselju, nakon čega je Šandor odveden u pritvor zbog prijetnji supruzi Roži. Sljedećeg, kobnog jutra 17. maja Šefer je, odmah po izlasku iz policijske stanice, krenuo u selo Orom, gdje je najprije ubio tasta Jenea (74) i taštu Gizelu (68) Traćiku. Odatle se odvozi u selo Martonoš, gdje ubija mladu Nataliju Bajtai (25), njenog oca Šandora (52) i majku Karolinu (43), kao i svoju suprugu Rožu, koja je kod njih potražila sklonište. U masovnoj pucnjavi jedan hitac pogađa i mladinu tetku iz Francuske Nataliju Donžon, čiji suprug Emanuel uspijeva stolicom da ubije Šefera i tako okonča krvavi pir. Smrt su čudom izbjegli jedino mladin brat Žolt, kao i ubičin sin Vlastimir.

– Mladin brat Žolt, jedini preživjeli iz porodice Bajtai, vratio se prije godinu dana u kuću u kojoj su mu pobijeni najmiliji. Shvatio je da mora da nastavi život, završio je školu i zaposlio se. Vrijeme prolazi, ali rane još krvare – kazao je za Kurir rođak porodice Bajtai.

On kaže da se mladina tetka iz Francuske oporavila od povreda, ali da s njom Žolt nije u kontaktu.

Poljuljani odnosi

– Žolt vjeruje da je ona jednim dijelom odgovorna za sve što se dogodilo. Nataliju i Vlastimira je zvala kod sebe, a s njima je trebalo da krene i Roža, što je navodno i isprovociralo Šefera. Nismo u kontaktu ni s Vlastimirom – kaže naš sagovornik.

U kući Traćika u selu Oromu reporteri Kurira zatekli su rođaka Oskara Molnara, koji je prvi pronašao leševe Jenea i Gizele.

– Ni poslije dvije godine iz glave ne izlazi slika ubijenog ujaka. Glava mu je ležala na stolu u lokvi krvi. Na vratima su još rupe od gelera. Ujna je bila na vratima, pokušala je da pobjegne, ali nije uspjela – rekao nam je Molnar.

Upropašten život
VLASTIMIR JE DRUGI ČOVJEK

Oskar Molnar kaže da se Vlastimir od tragedije potpuno promijenio i da s bratom živi u Mađarskoj.

– To više nije isti mladić. Skoro i da ne dolazi ovdje. Čuo sam da je prestao da se bavi sportom i da učestvuje na moto-trkama. Kupili su motocikle. Ne znam ni da li ima djevojku i da li će se ikada odlučiti da se ponovo oženi. Njegov otac mu je upropastio život – kaže Molnar, koji s porodicom već dvije godine živi ns ujakovom imanju i održava ga.
(Kurir)