Lijek koji Allah spominje u Kur’anu sprečava srčani i moždani udar

0
SHARE

Više od 4.000 godina med se koristi kao tradicionalni lek za skoro svaku bolest. Egipćani su ga koristili za lečenje rana, Grci za dug život, a Indijanci da uspostave ravnotežu u organizmu. Moderna medicina pokazuje da su ova verovanja istinita. Kako je bilo pozitivnih uverenja o medu, isto tako se znalo za cimet od davnina.

Cimet se smatrao kao pogodan poklon za monahe zbog svoje koristi u lečenju mnogih bolesti. Ovo su neke od kombinacija ovih moćnih prirodnih sastojaka koji se mogu koristiti u lečenju nekih bolesti, uključujući hronične kao što je artritis.

Smanjenje holesterola Dodajte dve kašike meda i tri kašičice cimeta u veliku šolju čaja. Konzumacija ove mešavine će izazvati smanjenje holesterola za 10% u roku od dva sata. Kardiovaskularne bolesti Ujutru, umesto marmelade ili džema, stavite malo meda i cimeta na parče hleba.

Ako redovno konzumirate ovu kombinaciju, to će vam pomoći da smanjite nivo holesterola u krvi i sprečite mogućnost dobijanja srčanog udara. Protiv artritisa U šolji ključale vode pomešajte dve supene kašike meda i kašiku cimeta.

Pijte ovaj napitak ujutro i uveče. Uz redovnu upotrebu, ovo piće će vam pomoći u lečenju hroničnog artritisa. Protiv infekcije žučne kese Ako imate bilo kakvu infekciju žučne kese, možete koristiti mešavinu gore pomenutu, ali ovaj put promenite količinu meda i cimeta. U šolju ključale vode stavite dve kašičice cimeta i veliku kašiku meda.

Protiv prehlade Ako imate problema sa čestim prehladama, napravite mešavinu od velike kašike meda i četvrtine