Ljajić: Beograd jedino mjesto za rješavanje problema sandžačkih Bošnjaka

0
SHARE

Potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić rekao je danas agenciji Beta da je Beograd jedina adresa za rješavanje problema Bošnjaka Sandžaka, ali da oni treba da nastave da održavaju kulturne i duhovne veze sa Bosnom i Hercegovinom, što im Ustav i zakoni Srbije omogućavaju.

“To rješavanje njihovih problema treba vršiti preko legitimno izabranih predstavnika bošnjačkog naroda, u demokratskoj proceduri i kroz institucije sistema ove zemlje. To je princip koji treba da važi ovdje i na svakom drugom mjestu”, kazao je Ljajić.

On je naglasio i da je Sandžaku potrebna pomoć u razvoju infrastrukture, ekonomskom oporavku, zapošljavanju i novim investicijama.

“Mi ćemo u tim oblastima tražiti pomoć i na istoku i na zapadu i ko god može da pomogne je dobrodošao. Ali, kada je u pitanju formulisanje političkih zahtjeva i potreba, predstavnici naroda u Sandžaku su jedini mjerodavni da o tome odlučuju i artikulišu njihove interese, jer su za to dobili mandat od građana na izborima”, rekao je on.

Ljajić je dodao i da je zahvaljujući Vladi Srbije, bez obzira na naslijeđene i nagomilane probleme, postignut veliki napredak u posljednjih nekoliko godina na polju infrastrukture u Sandžaku.

“To je jedan proces koji se nastavlja i vjerujem da ćemo uspijeti da ekonomsku situaciju i infrastrukturu u Sandžaku značajno popravimo”, zaključio je Ljajić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here