Ljajić: Beograd jedino mjesto za rješavanje problema sandžačkih Bošnjaka

0
SHARE

source

Buy Tastylia (Tadalafil) Without Prescription Online Potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić rekao je danas agenciji Beta da je Beograd jedina adresa za rješavanje problema Bošnjaka Sandžaka, ali da oni treba da nastave da održavaju kulturne i duhovne veze sa Bosnom i Hercegovinom, što im Ustav i zakoni Srbije omogućavaju.

buy topamax generic “To rješavanje njihovih problema treba vršiti preko legitimno izabranih predstavnika bošnjačkog naroda, u demokratskoj proceduri i kroz institucije sistema ove zemlje. To je princip koji treba da važi ovdje i na svakom drugom mjestu”, kazao je Ljajić.

On je naglasio i da je Sandžaku potrebna pomoć u razvoju infrastrukture, ekonomskom oporavku, zapošljavanju i novim investicijama.

“Mi ćemo u tim oblastima tražiti pomoć i na istoku i na zapadu i ko god može da pomogne je dobrodošao. Ali, kada je u pitanju formulisanje političkih zahtjeva i potreba, predstavnici naroda u Sandžaku su jedini mjerodavni da o tome odlučuju i artikulišu njihove interese, jer su za to dobili mandat od građana na izborima”, rekao je on.

Ljajić je dodao i da je zahvaljujući Vladi Srbije, bez obzira na naslijeđene i nagomilane probleme, postignut veliki napredak u posljednjih nekoliko godina na polju infrastrukture u Sandžaku.

“To je jedan proces koji se nastavlja i vjerujem da ćemo uspijeti da ekonomsku situaciju i infrastrukturu u Sandžaku značajno popravimo”, zaključio je Ljajić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here