LJAJIĆ O POTEZU SDA : TRI MASKE NISU NABAVILI, A BAVE SE VIRUSNIM PROFITERSTVOM

0
SHARE

LJAJIĆ O POTEZU SDA : TRI MASKE NISU NABAVILI, A BAVE SE VIRUSNIM PROFITERSTVOM

Oni koji ništa nisu uradili da pomognu u borbi protiv korone i “nisu tri maske obezbijedili”, sada kritikuju onoga ko obezbjeđuje toliku medicinsku zaštitnu opremu, ocjenjuje potpredsjednik vlade Rasim Ljajić, povodom navoda da je boravak predsjednika Vučića u Novom Pazaru bio dio političke kampanje.

“Oni koji kritikuju taj potez predsjednika očito se bave ‘virusnim profiterstvom’”, kaže Ljajić za Tanjug.

On ukazuje da je posjeta i pomoć predsjednika Novom Pazaru namijenjena svim građanima tog grada i cijelog regiona kao podrška u borbi protiv virusa korona i tokom nje nije bilo riječi o politici.

Ljajić, koji je sa predsjednikom Vučićem juče dopremio respiratore u Novi Pazar, koji je jedno žarišta Kovida 19, kaže da je posjeta bila konkretna pomoć u prevazilaženju trenutne situacije.

Bilo je, dodaje, riječi i o ekonomskim i infrastrukturnim projektima, koji će početi ili se nastaviti posle krize, ali ne i o politici.

“Na sve to, na taj krajnje korektan, dobronamjeran i koristan čin za građane Novog Pazara usledile su poruke koje su uvod u kampanju za predstojeće izbore. Onaj ko kritikuje da je to kampanja, zapravo sam sprovodi kampanju, i to sa pozicije pomoćnika gradonačelnika, koji prima platu u toj opštini, kritikuje onog ko donosi pomoć”, rekao je Ljajić za Tanjug.

Kako je rekao, oni koji ništa nisu uradili da pomognu u borbi i “nisu tri maske obezbijedili”, sada kritikuju onoga ko obezbjeđuje toliku medicinsku zaštitnu opremu.

A, da to nije stiglo sigurno bi kritikovali zašto Beograd ne pomaže i ne donosi respiratore u Novi Pazar, konstatovao je Ljajić i dodao da to čak nije ni politička kampanja, već “par ekselans politikanstvo”.

“Dok se mi, kao vlada, predsjednik i lokalna samouprava borimo da spasimo ljudske živote, drugi se očito bave virusnim profiterstvom”, rekao je Ljajić.

Kako kaže, umjesto da se cijeni što je predsjednik prvo posjetio Novi Pazar u borbi protiv virusa, i donio pomoć, čuju se kritike, uz očekivanja da “ta pomoć padne sa neba”.

“Do juče smo bili na tapetu što nema respiratora, a sada kada su respiratori došli, onda je to problem. Nisu u pitanju ni respiratori, ni briga za ljude, već borba za političke poene”, rekao je Ljajić.

Izvor: Tanjug