Ljajić ostaje sa Ugljaninom, neće sarađivati sa Zukrlićem

0
SHARE

Partija Rasima Ljajića ostaće dio vladajuće koalicije sa SDA Sulejmana Ugljanina u Novom Pazaru i Sjenici, dok ni na jednom nivou neće sarađivati sa Strankom pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, nezvanično saznaju “Novosti”.

Poslije pogrešno prenešenih izjava Ugljanina pojavile su se informacije da će SDA biti izbačena iz vlasti u opštinama Sandžaka, a da će u vlast “uskočiti” Zukorlićevi odbornici. Također, spominjana je i mogućnost da će Ljajić izgubiti mjesto u Vladi, ukoliko ne pristane na novu kombinatoriku.

“Nije bilo sugestija iz vrha vlasti da napuštamo koaliciju sa SDA. U svakom slučaju, nema šanse da pristanemo na saradnju sa Zukorlićem. Koalicije su negdje stvar matematike, a negdje politike. Evo, mi kao pojedinačno najjača partija nismo u vlasti u Prijepolju, već su koaliciju bez nas sklopile SNS, SDA i DPS. Nikome nismo rekli: E, hajde sad raskinite taj blok”, kaže sagovornik “Novosti” iz SDPS.

Inače, zategnute odnose Ljajića i Zukorlića produbile su i tvrdnje SRS da je potpredsjednik Vlade kriminalac, što je u SDPS protumačeno kao pomoć bivšem muftiji, ali i Ugljaninu u kampanji za BNV.

Lista “Vakat je” koju je podržao SDPS osvojila je najmanje vijećničkih manadata, ali je plan da budu dio većine u BNV sa listom “Samoopredjeljenje”.