Loading… Skip to content Toggle menu Svjetlo Dunjaluka Islamsko Informativni Portal Primary Menu Home Vijesti MOLIM VAS DIJELITE: “Da, to je moja kćer, koju je brutalno pretukao otac Suad Fejzić” (UZNEMIRUJUĆE) MOLIM VAS DIJELITE: “Da, to je moja kćer, koju je brutalno pretukao otac Suad Fejzić” (UZNEMIRUJUĆE

0
SHARE

Region je prije nekoliko dana potresla stravična priča o ocu monstrumu koji je brutalno pretukao svoju 14-godišnju kćerku. Riječ je o S. F., rodom je iz Gunje (iako je rođen u Brčkom, u Bosni i Hercegovini) i bivši je pripadnik specijalne policijske jedinice Alfa. U Zagrebu je završio srednju policijsku školu, a iz Alfi se penzionisao 2005. godine, kako je ispričala njegova bivša supruga koju je počeo fizički zlostavljati nedugo nakon rođenja sina 2013. godine.

Ispričala nam je da je s djecom, sinom i kćerkom pobjegla od njega 2014. godine i sakrila se u sigurnu kuću. Navodi kako je za nasilje nad njom, čemu su svjedočila i djeca, osuđen te iste godine i dobio je 16 mjeseci zatvora, no odslužio je samo 10 mjeseci i pušten je, kaže nam, radi dobrog vladanja.

Razveli se 2016., dobili zajedničko starateljstvo. Službeno su se razveli 2016. godine i dodijeljeno im je zajedničko skrbništvo nad djecom iako je on bio osuđeni obiteljski nasilnik. Izašao je iz zatvora i fizički se iživljavao nad svojom kćerkom.

Majka ove djevojčice oglasila se na Facebooku i zamolila sve da podijele njen status kako bi na takav način digli glas protiv nasilja.

Status ove očajne majke prenosimo u cjelosti:

– Da… To je moja kćer pretrpjela. Moje srce je prestalo postojati kada sam vidjela svoju kćer u takvom stanju, a to joj je napravio vlastiti otac Suad Fejzić koji ju je trebao štititi. Kada sam je vidjela, njen pogled ne mogu izbrisati iz mozga ali i njene riječi: “Mama, ja sam znala da ćeš doći” i “Mama, daj mi broj od uje, daj mi nazovi uju”.

Ljudi, dijelite ovo i nemojte šutjeti nego urličite jer je to jedini način da zaštitimo svoju djecu. Sustav je zakazao, kompletan. Nisam ja odlučila da ga puste na uvjetni otpust, nisam ja odlučila da je zakon takav da mu ja nisam mogla zabraniti da dođe kući jer je kuća zajednička i nisam ga mogla izbaciti iz te iste kuće. Nisam ja odlučila da se moraju poštovati njegova “roditeljska prava”. Nisam ja odlučila da ja ništa vezano za djecu bez njegovog pristanka ne mogu odobriti, osobne dokumente dobiti za djecu, potpisati suglasnost za izlete…Takav je zakon. Ali očito nije za sve isti.

Nisam ja odlučila dobiti tumor. Nisam ja odlučila da moram na operaciju jer je bilo životno opasno.

Ne znam još tačno što ali mi se vrti u glavi da se sve žrtve i svi očevi i majke okupe na Markovom trgu jer krajnje je vrijeme da se nešto promjeni. Danas je to moje dijete, sutra može biti neko drugo dijete. Danas sam to ja, sutra možeš biti ti. Pokrenimo se. Nemojmo komentirati nego izađimo na ulicu. Djeca imaju pravo na osmijeh i potrudimo se da im je taj osmijeh što duže na licu. Molim vas dijelite… – potresan je status očajne majke Edine Delić.

(Hayat / Foto: Facebook)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad &Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu.