MALČANSKI BERBERIN PRIZNAO “Silovao sam Moniku, životinjski sam navalio na nju”

0
SHARE

Ubiću ti oca i majku ako još jednom pokušaš da pobegneš ili me napadaš”, pretio je manijak Ninoslav Jovaović (46), zvani “Malčanski berberin” Moniki Karimanović (12) iz niškog predgrađa Suvi Do,koju je oteo 20.decembra pošle godine.

Manijak je na saslušanju posle hapšenja priznao i detaljno opisao kako je izvršio otmicu i uzmicao poteri 17 dana.

– Nisam planirao otmicu niti sam poznavao Moniku. U Suvi Do sam odlazio zbog otpada, ali kada sam tog jutra oko 7. 15 sreo Moniku dok je išla u školu. Učinila mi se velikom devojkom i pohotljivom za seks – započeo je svoju izjavu pred istražnim organima monstrum iz Malče.

Otmičar je u trenutku smislio prevaru da namami devojčicu u kola navodno da mu pokaže put do balon sale jer je tobože električar koji je pošao tamo da obavi neki posao. Kada je krenuo putem koji ne vodi do balon sale devojčica se pobunila.

DA JE MOJE DETE

Manijak se u istrazi vajka ali nijednog trenutka ne pokazuje kajanje. Sa istražiteljima je mirno razgovarao kao da je za kafanskim stolom. -Da je neko tako oteo moje dete, ne znam šta bi mu uradio – rekao je u jendom trenutku manijak ne shvatajući očigledno šta je i sam počinio.

Rekao sam joj odmah da je oteta i da bude mirna i zaključao vrata kola da ne iskoči. Usput sam joj složio priču da moram da je otmem po nalogu jedne žene iz Niške Banje, kojoj je navodno njen otac ukrao dijamant. Rekao sam joj da kada dijamant bude vraćen i ona će kući, dodao je manijak -ispričao je on u istrazi.

Otetu devojčicu je odveo u kolibu kod Malčanske petlje koju je čitavog leta koristio za stanovanje pošto su ga roditelji izbacili iz kuće. Tu je prema sopstvenom priznanju životinjski navalio na dete i silovao ga uz bludne radnje i oralni i analni seks!

Kolima koja je prethodno ukrao od rođake iz komšiluka, manijak je namerao da krene dalje, ali je udario u stablo i slupao ih pa su morali da idu peške. Krenuli su po mraku prema Svrljigu, ali preko planine do Niševca, pa potom prugom ka Paliluli. Tu na pruzi, sreo ih je prolaznik pa je Jovanović zapretio devojčici da bude mirna jer su to ljudi koje je možda poslala žena iz Niške Banje da ih pobije.
On je naveo da su da su uglavnom putovali po mraku ili rano.

Monika Karimanović

Monika Karimanović, Foto: Printscreen/Pink 3

– Nisam imao mobilni telefon i nisam znao šta se događa, ali sam ubrzo primetio policijske rotacije i helikopter, pa smo se sklanjali. Usput smo svraćali i napuštene pojate gde smo spavali ili se prikrivali tokom dana.U selu Svrljiški Miljkovac, dok sam tražio vodu od meštana, Monika me je napala kamenicama, pa sam nastavio da joj kratim kosu za kaznu. Bila je još nasilnija u Orešcu gde sam se sklonio u kuću oca moje snaje. Tu je ponovo pokušala da beži i gađala me ciglom pa sam je ošišao do glave. Rekao sam joj ako ponovo pokuša da me napadne i beži da ću joj pobiti roditelje – pričao je mirno, bez trunke kajanja, manijak istražiteljima.

NESTALI MU LEKOVI

Nameravao sam da Moniku dovedem do Niša i potom se predam policiji. Najsigurnije mi je bilo da zajedno dođemo do Suvog Dola, gde bih je oslobodio, a da me niko ne napadne. Potom bih otišao da kupim lekove, pa u policiju. Kola sam ukrao da bih ih prodao za lekove protiv epilepsije od koje godinama patim. Pored zime, umora i gladi, plašio sam se da ne upadnem u krizu bez lekova pa sam zato krenuo nazad ka Nišu, rekao je malčanski berberin.

Potera je ubrzo stigla u Orešac ali je manijak poveo dete nazad,ponovo preko Svrljiškog Miljkovca, Tople, Palilulule. Uspelo mu je da se probije preko Svrljiga, Lalinca i Grbavče pa preko Gramade do Šasjače.

– Znao sam tu koja je kuća napuštena pa sam se sklonio kod tašte Emila Živića. Za maler on je došao da obidje kuću i počeo da lupa na vratima.Iskoristio sam trenutak kada se on malo vratio da pozove sina, razbio sam prozor i pobegao kroz voćnjak,rekao jemanijak dofajući da je samo plašio čoveka i da nije imao pištolj kojim je navodno pretio.

– Na sreću brzo je stigla policija. Taj susret je bio za nju takođe stresan jer ju je Jovanović stalno plašio d aće ih poicajci zbog navodnog dijamnta pobiti ako ih otkriju.

BIO I U SVRLJIGU

Manijak se vajkao kako nije planirao otmicu ali njegova maršuta očiglendo to demantuje. – Na poratku ka Nišu krio sam se jedan dan u Lovačkojkući Šumskog gazdinstva. Nekada sam radio kao čuvar i znao sam da tu ima hrane i da retko ko dolazi. Znao sam skrovita mesta i u Knjaževačkom kraju,bio sam letos tamo zbog seče drva oko Orašca,priznao je manijak.Znao je i za kuću rođaka u Orešcu pa sve ukazuje da je otmica isplanirana.

– Čiko nemojte da me bijete, zavapila je kroz plač Monika kada se policija pojavila na vratima a potom dodala, “Molim vas zovite moju mamu”.

Malčanski berberin, Ninoslav Jovanović

Malčanski berberin, Ninoslav Jovanović, Foto: Alo.rs

Zlostavljanju male Monike ,posle deset dana , došao je kraj a manijak je uspeo kroz obruč polciiej,po mraku,da se probije do rodnog sela malče gde je uhvaćen posle nedelju dana.

Na predlog tužioca sudija za prehodni postupak odredio je Ninoslavu Jovanoviću pritvor do 30 dana zbog onsovane sumnje da je izvršio otmicu i silovanje deteta.Kao razlog zadržavanja navedeneo je da postoji oopasnost d aponovi delo,da ne bi uništio tragove otmicei zbog uznemiravanja javnosti.Istraga je u toku. Snežana Ilić

ROĐENI PSIHOPATA

Poznata niška advokatica Tanja Mančić Marković, 2005.godine u procesu protiv Ninoslava Jovanovića,zastuapala je njegove žrtve.

– Na moje pitanje veštaka da li će Ninoslav Jovanović,pooviti krivično delo,postupajućiveštak je odmah i sa sigurnošću odgovorio da će okrivljeni ponoviti krivično delo. Naveo je da je razlog tome psihopatska struktura ličnosti i da vršeći ta krivična dela,isti za sebe pridobija pažnju koja mu je potrebna i na taj način sebi deluje važno,rekla je advokatica.