MEDO SAKIĆ NIJE DOŠAO NA OČEVU DŽENAZU: Sinana sin izdao i poslije smrti!

0
SHARE

Medo Sakić, sin Sinana Sakića iz prvog braka, nije došao na dženazu svog oca, sa kojim nije u dobrim odnosima posljednjih godina, saznaje Kurir.

Na dan kada je legendarni pjevač ispraćen na vječni počinak, sve oči javnosti, ali i brojnih novinara, bile su uprte u njegovog nasljednika Rašida Sakića, koji je 12 godina bio na robiji zbog ubistva čovjeka, zbog čega nije bio u dobrim odnosima sa ocem. Sinan je više put govorio kako ga ne posjećuje u zatvoru i da mu sve to teško pada, ali po svoj prilici njih dvojica su izgladili odnose posljednjih mjesec dana Sakićevog života, pa je Rašid prisustvovao očevom posljednjem ispraćaju.

Jedini od Sinanove djece koji nije došao na sahranu jeste Medo, njegov najstariji sin, niti se njegovo ime nalazi na umrlici među ostalim ožalošćenim članovima porodice. U želji da saznamo zbog čega nije došao na sahranu svog oca, kao i da li je u sukobu sa najbližim rođacima, pozvali smo Medu Sakića, koji nam je samouvjereno tvrdio kako je sve vrijeme stajao pored sanduka i da su tu fotografiju objavile čak i novine.

– Nisu vam dobre informacije, ja sam bio. U novinama je izašla moja slika, stojim pored sanduka na groblju. Evo, sad se spremam da idem na groblje, znate, danas je drugi dan od sahrane i porodica ide na grob pokojnika – rekao nam je Sakić.

E kipa Kurira, koja je u ponedjeljak prisustvovala Sinanovoj dženazi, čula je komentare prisutnih koji su govorili o tome kako ne mogu da vjeruju da se njegov najstariji sin nije udostojio da dođe ocu na sahranu, bez obzira na to što nisu govorili. Čuli smo i kada je jedan porodični prijatelj rekao: – Medo je izdao Sinana i poslije njegove smrti.

U intervjuu koji je Sakićeva kćerka dala jesenas detaljno je objasnila zbog čega je njen otac u zavadi sa sinom iz prvog braka. Đulkica je ispričala da Medo nije došao u posjetu Sinanu dok je bio u bolnici u Tuzli krajem prošle godine, iako živi u tom gradu sa porodicom. Inače, kako Kurir saznaje, pjevač je sinu kupio stan u tom gradu prije dosta godina, ali Medo se nije udostojio da ga posjeti u bolnici koja je udaljena samo trista metara!

– Medo nije obilazio tatu u bolnici i zbog toga ne želim više da ga vidim u životu. Nije ga obilazio, ali su mi rekli da je bio u bolnici dok je tata tu bio. I kada sam jednog doktora pitala da li je Medo bio u bolnici, on mi je rekao da jeste, ali zbog toga što tetka njegove supruge leži u bolnici. Dakle, došao je zbog tamo neke suprugine tetke, a ne zbog oca. Bila sam mnogo ljuta jer Sinan nije to zaslužio. Sve mu je bio dao, a posebno mama, koja je više vukla na Medinu stranu – rekla je Sinanova kćerka, napominjući da se porodica Sakić posljednji put posvađala sa Medom kada je on ukrao pjesme od svog oca.

– Medo nam je nekako svima pravio probleme u životu, ali sam prva bila koja je uvijek pokušavala da sve to izgladi. Posljednji put kada su se pomirili, ja sam ih pomirila jer sam željela da svi opet budemo zajedno. Da bi nakon toga Medo jednostavno uzeo kompletno pripremljen Sinanov album i snimio ga i u javnosti prezentirao da je njegov. Sinan mu to nije dozvolio. On je s tim nekim tekstopiscem sve radio Sinanu iza leđa. Tata je nakon toga bio jako, jako razočaran. Pa, kada se sluša taj Medin album, u pozadini svake pjesme može se čuti i Sinanov glas – rekla je Đulkica.