MESAR IZ TUTINA SE NIJE UBIO, VEĆ JE ZADAVLJEN?! Pronašla mrtvog muža pre 10 godina, a sad je došlo do ŠOK OBRTA

0
SHARE


Rifat Tiganj ubijen je 2009. godine u mesarskoj radnji, a njegova porodica je devet i po godina verovala da je on izvršio samoubistvo

U Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru ponovo je pokrenuta istraga smrti Rifata Tiganja, mesara iz Tutina, koji je 26. marta 2009. godine nađen obešen u mesarskoj radnji.

Dosad se verovalo da je Rifat izvršio samoubistvo vešanjem, ali skoro deceniju kasnije slučaj je dobio šokantan obrt!

Preokret se dogodio kada je Rifatova supruga Mirsada Tiganj, raspremajući sobu svog svekra, Rifatovog oca Hasa, pronašla obdukcioni nalaz u kome stoji zaključak da Rifat nije izvršio samoubistvo, nego da je ubijen.

Čekaju istinu

– Sve ove godine smo mislili da se moj suprug ubio, pitali smo se zašto je digao ruku na sebe. Niko nam nije rekao šta se dogodilo, nismo znali da je rađena obdukcija, niti da obdukcioni nalaz postoji. Taj nalaz je posle Rifatove smrti bez objašnjena predat mom bolesnom svekru – ispričala je Rifatova supruga Mirsada novinarima.

Tek posle otkrivanja tog nalaza, porodica pokojnog Rifata obratila se prošlog leta Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru, koje je tada, devet i po godina posle smrti Rifata, ponovo pokrenulo istragu.

Porodica i prijatelji pokojnog mesara pitaju se zbog čega su toliko dugo čekali istinu, kao i gde je bio obdukcioni nalaz koji je bio dovoljan za pokretanje istrage.

Nalaz u fioci

– U pitanju je ubistvo u privatnom proizvodnom pogonu mesne industrije. Pokojnik je bio radnik, marljiv, miran čovek. Udaren je na radnom mestu tvrdim predmetom po glavi. Zatim je zadavljen, a posle toga ga je jedna osoba, ili više njih, okačila za tavanicu. Na taj način su fingirali samoubistvo. Obducent je vrlo kvalitetno uradio nalaz, koji je dat Rifatovom ocu. On nije znao šta je to, pa je papir stavio u neku fioku – kaže za Kurir Munever Kuč, advokat porodice Tiganj.

Advokat porodice
Uzeti DNK profili

Munevar Kuč tvrdi da pravosudni organi posle smrti mesara nisu preduzeli nijednu istražnu radnju, iako su imali obdukcioni nalaz.

– Nije saslušan nijedan svedok, niti osumnjičeni. Jedino što se tada dobro desilo jeste da je jedan inspektor za krvne delikte tada tražio da se uzmu DNK profili od 13 osoba – rekao je Kuč. (Kurir)