Milorad Dodik 1996. godine: Karadžić i Mladić moraju u Hag, a BiH je moja domovina

0
SHARE

Where can i buy some cytotec online only using cash or money orders

Magazin Slobodna Bosna je 22. marta 1996. godine objavio opširniji intervju sa Miloradom Dodikom, predsjednikom Saveza nezavisnih socijaldemokrata. U tom intervjuu koji je vodio novinar Aleksandar Čotrić iz Beograda, sadašnji predsjednik Republike Srpske govori o Haškom tribunalu, Radovanu Karadžiću, Ratku Mladiću i drugim temama.

http://silverspoonthaiandsushi.com/miramar/?_escaped_fragment_=/cart/options Dodik se trenutno nalazi u Haškom tribunalu gdje je svjedok odbrane na suđenju Ratku Mladiću optuženom za ratne zločine. Iako predsjednik Republike Srpske danas brani Mladića i osporava rad Haškog tribunala, to 1996. godine nije bio slučaj.

http://donnaerickson.com/?p=1133

Kakav je stav Vaše stranke prema Haškom tribunalu. Sarađivati ili ne?

Sve naše odnose prema međunarodnim institucijama izvlačimo iz sporazuma koji je postignut u Daytonu. Samim tim, mislimo da je neophodna saradnja sa Haškim tribunalom. Potrebno je da se svi koji su počinili konkretan ratni zločin izvedu pred sud.

I Karadžić i Mladić?

I njih dvojica. Neka sud utvrdi da li su krivi ili ne, a ne da svoju odgovornost svaljuju na leđa cijelog srpskog naroda. Krivica je individualna stvar, pa neka svako ispašta zbog zločina koje je počinio.

Da li Vi Bosnu i Hercegovinu smatrate svojom domovinom?

Da!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here