Muamer Hukić: Mogu da pobijedim i Džošuu i Vajldera, ovog trena bih se potukao s njima

0
SHARE

f705078036af6a4eef7f4537a71c62fe

“Ne plašim se nikoga, ja sam takav da bih krenuo sam na 100 ljudi. To je moj karakter. Ne bih sjutra, već ovog trenutka krenuo sa njima u borbu. Imam šanse da ih pobijedim”, rekao je Hukić

Muamer Hukić je velika zvijezda profesionalnog boksa. Njegovo ime je upisano i u istoriji, jer je čak 13 puta za sedam godina odbranio titulu prvaka svijeta u kruzer kategoriji, u verziji WBO.

On je njemački bokser, ali kaže da je – Jugosloven. Rođen kao Muamer Hukić u Sjenici, prije 33 godine, kao dijete se preselio u Njemačku, gdje je napravio veliku karijeru.

I ne želi da se zaustavi, otkrio nam je u razgovoru za TV Vijesti.

“Prešao sam iz kruzer u tešku kategoriju. Radim na tome da dobijem na kilaži, imam 104 kilograma, čistih mišića”, rekao je Hukić.

Od 2008. godine, kada je pobijedio Argentinca Ramiresa, pa sve do 2015. kada je poražen od Poljaka Glovackog, bio je vladar u kruzeru.

Pojas nije uspio da vrati u septrembru prošle godine, već je u meču za titulu izgubio od Ukrajinca Aleksandra Usika, jednog od najatraktivnijih boraca današnjice.

Nije ga to pokolebalo, već je odlučio da napravi korak dalje – ubuduće će se boriti protiv najjačih momaka.

“Dobio sam novi izazov. Mlad sam, imam 33 godine, što za tešku kategoriju nije mnogo”, rekao je Hukić.

Već međutim, iskustvo u toj kategoriji, prije šest godina je izazvao Aleksandra Povetkina, moćnog Rusa, izgubio borbu za WBA titulu, apsolutno nezasluženo.

“Svi su vidjeli da sam bio bolji. Bio je super meč, atmosfera sjajna, borba odlična. Mnogi kažu da je to bila moj najbolji meč. Možda i nije, ali jeste jedna od najboljih. Šta je bilo – bilo je. Idemo dalje”, kaže on.

Najvažnije je, kaže, da pobijedi u prvom narednom meču, protiv Jakupa Saglama u junu u Minhenu. Ta pobjeda, a zahvaljujući reputaciji, odmah bi mu, ističe, donijela mjesto među deset najboljih teškaša. Pred njim je novi početak, a cilj je da dođe do vrha i da se bori za titulu, sa Entonijem Džošuom i Dontejom Vajlderom, vladarima kraljevske kategorije.