Muftija se odazvao – Asfaltirat ćemo puteve gdje su građani diskriminirani!

0
SHARE

Dana 10.10.2018. godine akademik Muamer Zukorlić muftija, nosilac liste Matice bošnjačke, održao je konferenciju za novinare, na kojoj je govorio o zloupotrebama gradskih i opštinskih uprava u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, a u vezi sa upisom u Poseban birački spisak, potom opstrukcijama od strane istih na sprovođenju projekta asfaltiranja 21 novopazarske ulice koju realizira SPP, kao i realizaciji regionalnih puteva Novi Pazar – Tutin, Novi Pazar – Sjenica i Sjenica – Tutin, koji su također rezultat aktivnosti SPP na Republičkom nivou.

“Mi smo proteklih mjeseci imali veoma ozbiljnih aktivnosti prema Vladi i JP Srbija putevi sa zahtjevom da se iznađe način za asfaltiranje ulica u Novom Pazaru i drugim opštinama na području Sandžaka, gdje su građani tih ulica godinama kažnjavani zato što ne daju glasove vladajaćoj koaliciji, tačnije zato što glasaju za nas. To su ulice u samome gradu posebno na području Selakovca, Šutenovca i drugim dijelovima grada gdje su imali prilike da kada se obraćaju gradskoj upravi od visokih činovnika SDP-a i njihovog koalicionog partnera SDA dobiju odgovore: Neka vam Muftija asfaltira. Dakle kada su god to tražili jer su imali izvještaje sa prethodnih izbora da ti ljudi većinski daju podršku nama i zato su ta naselja kažnjena. Imamo ucjenjivačko ponašanje gradske uprave i drugih opštinskih uprava da zloupotrebljavaju vlast i sredstva građana selektivno vrše svoje obaveze, posebno kada je u pitanju infrastruktura i putevi.” kazao je dr. Zukorlić.

Istkao se ružno osjeće što u XXI vijeku imamo temu asfalta, a pogotovu asfalta u samom gradu.

“Sanjam trenutak kada neće biti više ni jedne ulice neasfaltirane u Novom Pazaru i kada asfaltni put i ulica više neće biti izborna tema. To je nešto što je trabalo biti daleko iza nas, moja namera i namera Stranke pravde i pomirenja je da zatražimo podršku od Vlade i Srbija putevi da nam odobre sredstva za asfaltiranje tih ulica kako bi se eliminisao ucjenjivački potencijal gradskih i opštinskih uprava.”

Istakao da je dobio saglasnost od nadležnih državnih organa, te da je na području Pazara odobreno oko 20 ulica za asfaltiranje.

“Imamo šansu i za ostale opštine da dobijemo nešto manji broj, ali ne sa namerom da mi sada asfaltiramo ulece u Novom Pazaru ili da preuzmemo ulogu opštinske ili gradske uprave, već sa namerom da konačno izbušimo gume tom ucenjivačkom kapacitetu i potencijalu. To je sramno i nedopustivo, to je velika vijest, ne samo da više neće moći ucjenjivati već od kada su to čuli proširili su plan za asfaltiranja ulica. Imaćemo jednu opću trku za asfaltiranje ulica, što mene čini jako radosnim jer se dešava ono što smo ranije govorili, šta budemo mogli da uradimo u akciji dobro je, šta ne budemo naši konkurenti će to uraditi u reakciji. To su sve blagodati koje proizilaze iz samog postojanja stranke pravde i pomirenja i našeg političkog djelovanja.”