Muslin: Utakmica važna za srpski fudbal

0
SHARE

Foto: FSS

Selektor Srbije Slavoljub Muslin rekao je da je predstojeća prijateljska utakmica protiv SAD u San Dijegu značajna za srpski fudbal i igrače iz Superlige.

Reprezentacija Srbije, sastavljena od igrača iz domaće lige, otputovala je u SAD, gde će 29. januara odigrati prijateljsku utakmicu u San Dijegu protiv domaćeg tima.

Čeka nas značajna provera za ove mlade igrače, kojima je iskustvo neophodno za napredak u karijerama. Mislim da je to od presudnog značaja za naš, srpski fudbal, za njegovu budućnost i iskorak u dobrom pravcu. To i radimo zbog srpskog fudbala, zbog naše lige i naših igrača, koji još nisu zakoračili na najviši stepenik. Naša je obaveza da brinemo ne samo o ‘A’ timu, koji je, svakako, prioritet, nego i o budućnosti fudbala na ovim prostorima”, rekao je Muslin.

Krajem septembra prošle godine ekipa Srbije sastavljena od igrača iz domaćeg prvenstva izgubila je od Katara 3:0.

“Imali smo lošu epizodu u Kataru, ali i to je deo ove misije. Sad nudimo šansu mladim fudbalerima iz srpske lige da osete medjunarodnu scenu i steknu vredno iskustvo, koje će im pomoći da budu bolji i uspešniji. Od njih zahtevam red, rad i disciplinu, sve ono što je preduslov za uspeh i u životu i u fudbalu”, naveo je Muslin.

On je dodao da su srpski igrači bili prepoznatljivi u radjanju američkog fudbala.

“Filmska priča, holivudska, baš onakva kakva i priliči toj velikoj zemlji. Sećam se fudbalske revolucije iz sedamdesetih godina prošlog veka, kada su došli Pele, Kinalja, Bleki, Best, kada je u Njujorku rodjen zvezdani Kosmos. Taj eksperiment, naizgled, nije uspeo, fudbal se skoro ugasio sve do 1994. godine, kada je Amerika organizovala Svetsko prvenstvo”, naveo je Muslin.