Najmlađi pacijent zaražen korona virusom koji se leči u KBC Dragiša Mišović je ’90. godište

0
SHARE

Trenutno u zgradi Interne klinike KBC Dragiša Mišović nalazi se 31 pacijent oboleo od korona virusa i jedan je na intenzivnom lečenju, koji na sreću nije intubiran, a on ima samo 41 godinu. Najmlađi pacijent primljen na lečenje je ’90. godište

Imamo pacijente koji su i ’90. godište, najstariji je ’36. godište. Vrlo je raznolik sastav populacije. Nažalost, bolest (korona virus) napada i vrlo mlade, a jedan pacijent na intenzivnom lečenju je star samo 41 godinu – rekao je jutros dr Predrag Savić, zamenik direktora KBC Dragiša Mišović.

Trenutno u zgradi Interne klinike KBC Dragiša Mišović nalazi se 31 pacijent oboleo od korona virusa i jedan je na intenzivnom lečenju, koji na sreću nije intubiran.

Kako je rekao u jutarnjem programu RTS-a, tri pacijenta su otpuštena sa klinike, imala su dva negativna uzastopna rezultata, tako da ima i dobrih vesti.

Ukupno kreveta koji mogu da zbrinu obolele od korona virusa ima preko 390, 55 mesta od 390 su mesta za jedinicu intenzivnog lečenja, a 183 mesta možemo da obezbedimo stavljanje repiratora i intenzivno lečenje tih pacijenata. Imamo 80 postelja za naše najmlađe, na sreću, trenutno nemamo obolele dece od korona virusa – kazao je Savić.

Za sada je više od 20 lekara i 30 sestara radilo sa obolelima, kao i spremačice koje su aposlutno uključene u ceo proces rada.

– U prvom naletu su najizloženiji lekari sa Interne klinike Kliničkog centra, anesteziolozi, a od sinoć su uključeni hirurzi zbog pacijenta koji je stavljen u jedinicu intenzivnog lečenja – zaključio je on.