NAKON DEVET MJESECI U PRITVORU: Bračni par Muhović pred sudom u Novom Pazaru zbog ubistva Anela Papića

0
SHARE

Deset mjeseci od svirepog ubistva Anela Papića iz Sjenice i devet mjeseci provedenih u pritvoru, pred sudom u Novom Pazaru pojaviće se supružnici Mubera i Sanel Muhović, rodom iz Sjenice.

Mubera i njen suprug Sanel, koji je radio u Njemačkoj, sumnjiče da su 23. juna prošle godine najverovatnije kamenom ubili Muberinog ljubavnika Anela Papića, a potom njegov leš polili benzinom, zapalili i otišli za Njemačku.

Poluizgorjelo Papićevo telo sutradan je pronađeno u žbunu kod pešterskog sela Ponorac.

Za bračnim parom Muhović bila je raspisana međunarodna potjernica, a 7. jula prošle godine oni su iz Njemačke javili da dolaze u Srbiju i na Horgošu su se dobrovoljno predali srpskoj policiji.

Od tada su u novopazarskom zatvoru. S druge strane, ne zna se zašto je istraga ovoliko dugo trajala i zašto optužnica još nije podignuta.

Prema nezvaničnim informacijama “Vesti”, optužnica je spremna i u njoj će do tančina biti objašnjeno zašto je i kako ubijen nesrećni Papić.

Mada su iz Njemačke najavljivali da će sve objasniti čim se vrate u Srbiju, Mubera i Sanel Muhović su se dugo branili ćutanjem.

Vjeruje se da se sa optužnicom kasni dijelom i zbog nekoliko neuspelih pokušaja prihvatanja krivice i nagodbe sa Višim tužilaštvom.

Prema nezvaničnim informacijama, dok joj je suprug bio u Njemačkoj, Mumera je bila u ljubavnoj vezi sa Papićem.

Večer pred ubistvo Papića supružnici su se posvađali, navodno muž joj je video nezgodne slike u telefonu i prije nego što su krenuli za Njemačku Anelu je sa Muberinog telefona poslata poruka da se vide na mjestu gdje su se ranije tajno viđali.

Ne zna se da li je poruku poslala Mubera ili njen suprug. Još se tačno ne zna i šta se dešavalo tokom sastanka, osim da je Papić tu ubijen.

Misterija treće osobe

Papić je ubijen sa 27 udaraca tupim predmetom, najverovatnije kamenom, u glavu. Njegov otac uporno tvrdi da su Muhovići imali i pomagača kome je, pošto su oni odmah poslije zločina krenuli za Njemačku, leš ostavljen da ga zakopa ili zapali. Zbog brzine on ga je zapalio, a da nije sačekao da izgori.

U novopazarskoj policiji, međutim, tvrde da na mjestu zločina nisu pronađeni tragovi treće osobe i da nema dokaza da su Mubera i Sanel imali pomagača.

izvor: vesti-online