NAŽALOST NERMIN ROGO JE PRESELIJO JUČE U BOLNICI KOŠEVO

0
SHARE

‼️NAŽALOST IMAM VAM TUŽNU VIJEST… ?‼️
Maloprije sam saznao daje NERMIN ROGO kojeg sam upoznao prošle godine a sjećate se priče o 5,KM, preselio juče u bolnici Koševo.
Zadnji out kada smo vidjeli Nermina dali smo mu mobitel i karticu kako bi ga lakše kontaktirali, ali ga od tada nismo više vidjeli. 

Uspjeli smo mu pomoći nekoliko puta ali trajna pomoć očigledno nije bila tako jednostavna.
Vijest sam saznao od njegove rodbine iz USA koja mu je htjela pomoći i koja mu je pomagala dok je bio u Americi.
Sada je jedan veliki problem na snazi i zamoljen sam od strane Nerminove rodbine i njegove polusestre koja živi u Hrasnici, da odem do Koševa, da Nermina identifikujem, da preuzmem tijelo, da mu se osigura dženaza, ukop, i sve što je potrebno oko njegovog posljednjeg ispraćaja. Bez riječi prihvatam tu obavezu na sebe a i znam da nisam sam. Allah je hti tako da ga sretnem, upoznam i da bude dio mog života pa kako god a i da ga i vi svi upoznate ovim putem. 
Dajte, molim vas javite mi se porukom, ko zna detalje oko ukopa, oko sve ga da Nermina probamo ukopati u Hrasnici u mezarju Kovači, gdje mu živi polusestra. Salih i njegova žena iz Amerike nakon što su mi javili vijest, rekli su da će snositi dio troškova koliko bude moguće jer niko ne zna sad koliko će sve sada to koštati. 
Dakle, ja ću otići i identifikovati ga sutra, otići do Islamske Zajednjce da vidim da se tijelo iz bolnice preuzme i prebaci u Bakije ili gdje već treba. Ukoliko neko zna detalje oko mezarja u Hrasnici, koliko šta košta i koja je procedura neka mi javi…
Najgore je što sam trenutno bez auta i što nisam toliko mobilan na sve strane inače bih to sve sam obavio, ali hajde da ispratimo Nermina ljudski i po propisima šta i kako treba i neka mu Allah džennet podari i neka mu se smiluje. 
Od mene halla mi bilo i sve, pa tako i trud i znoj i briga. ?
Nermin Rogo je inače bio iz Foče.

Nihad Aličković