NEVEROVATAN OBRT U PRIČI – Pronađen Tutinac koga su svi tražili

0
SHARE

Tutinac Ramiz Vejselović (26), koji je krenuo na Frušku goru da čuva stoku, nađen je živ i zdrav na farmi krava u selu Šajkaš kod Titela!

Vejselović je u izjavi za „Alo!” juče potvrdio da je odlučio da ode od kuće, jer je hteo svojim rukama da zarađuje novac za život i da zauvek prekine kontakt sa porodicom, jer su se loše ophodili prema njemu, ali da su oni digli lažnu uzbunu i prijavili da je nestao bez traga!

– Kada sam im otvoreno rekao da neću nikad više da se vratim, prijavili su policiji i novinama da sam, navodno, nestao. Pričali su svakakve gluposti… Naveli su kako strahuju da će mi negde izvaditi bubreg i srce ili da će me držati u ropstvu i terati na prinudni rad! Ništa od toga nije tačno! Na farmi se bavim stočarstvom i poljoprivredom i dobiću platu po dogovoru. Dok sam bio u Tutinu, roditelji nisu hteli da mi daju pare ni za garderobu.

U Novi Sad sam došao u iscepanim patikama i farmerkama, a majicu sam morao da ušivam pred polazak da ne bih išao sav pocepan! Stvari sam doneo u koferu koji mi je brat u svađi isekao nožem, ali nisam imao drugi. Baš zato sam i došao da zaradim – tvrdi Ramiz Vejselović, koga smo zatekli u selu Šajkaš u Vojvodini. On kaže da je od roditelja tražio na zajam 20 evra za autobusku kartu, ali da su odbili da mu daju!

– Rekao sam majci: „Bisera, ‘oću da idem da radim! Dajte mi 20 evra na zajam!“ Ali nisu hteli. Otišao sam kod komšije da kopam vrt i tako zaradio za kartu. Kada sam stigao u Novi Sad, razgovarao sam sa majkom. Zvala me je na svakih pola sata i lepo sam joj rekao da čekam čoveka na autobuskoj stanici, ali je ona uporno zvala. Gazda Pera je došao u Novi Sad po mene i odvezao me u selo – kaže Ramiz u ispovesti za „Alo!”, tvrdeći da u Tutinu niko nije brinuo o njemu.

Ne znam šta sad hoće od mene?! Dok sam bio tamo, samo što mi oči nisu izvadili, a sad me traže. Rođeni brat Remza me je u svađi nožem ubo u levu nogu, zbog čega sam mesec dana proveo u bolnici. Dok sam ležao u krevetu, nisu nijednom došli da me obiđu. Nije ih zanimalo da li sam živ ili mrtav. Gazdin sin Dušan je na internetu video objavu da me traže i začuđeno mi rekao: „Dođi da vidiš šta su ti tvoji Tutinci objavili! Da si nestao!” Dušan je nazvao mog brata i rekao mu gde se nalazim – kaže mladić. Vlasnik farme u Šajkašu, gazda Pera, izjavio je juče za „Alo!” da je Ramiz dobrovoljno ostao na imanju da radi za unapred ugovorenu platu i da ga niko nije prisilio na to. – Naopako! Kakva trgovina ljudima?!

Imamo farmu krava. Mladić je zvao pet-šest puta i rekao mi da ima težak život i da mu trebaju pare. Dobar je i vredan. Čim je stigao, rekao sam mu da se javi roditeljima. Zvao je maćehu, ali njen broj nije bio u funkciji, a posle mu se pokvario telefon. Nudio sam mu pare da kupi mobilni, ali je odbio. Rekao je da hoće da skupi pare da sebi nešto kupi – kaže Pera iz Šajkaša.