NEVJEROVATNO: Bego Begtić, Bošnjak koji je podržao dodjelu zlatne plakete Miloradu Dodiku ujedno omiljeni Bošnjak načelnika Mladena Grujičića

0
SHARE

Žao mi je što nisu bili politički predstavnici Bošnjaka, ali bilo je predstavnika Bošnjaka iz naroda koji podržavaju ono što se radi i ne dijele građane Srebrenice na Bošnjake i Srbe, kazao je načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić u izjavi za medije nakon jučerašnje svečanosti povodom Dama Srebrenice.

Iako su Bošnjaci najavili bojkot proslave Dana Opštine Srebrenica, zbog dodjele zlatne plakete predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku, ipak bilo je i onih koji su željeli da prisustvuju toj ceremoniji.

Jedan od njih je, što je Grujičić i spomenuo u svojoj izjavi bez navođenja imena, je Bego Begtić, koga je na poziciju načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti u Opštini Srebrenica još 2012. godine postavila SDA. Ovu informaciju potvrdili su nam Srebreničani koji su prisustvovali svečanosti, te precizirali da je stajao pored popova.

Dakle, nije tačna informacija koju je u izjavi za javnost dao predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica Alija Tabaković, da u programu dodjele priznanja nisu učestvovali Bošnjaci, kada je u svemu tome učestvovao njegov politički kolega iz stranke. Čak je trebao uručiti jedno od priznanja, ali se dobitnica nije pojavila u Srebrenici.

Istina, bošnjački odbornici nisu došli na svečanost, ali zato jeste Begtić.

Nije prvi put da Bego Begtić prisustvuje događajima koje Bošnjaci bojkotuju. Posebno je Srebreničanima ostalo urezano u sjećanje da je bio na svečanosti povodom obilježavanja neustavnog 9. januara.

Fotografija koja svjedoči o ovom njegovom sramnom činu bila je na Facebook profile načelnika Grujičića, ali ju je on vrlo brzo izbrisao.

Foto: Bego Begtić sa pivom na nekoj srpskoj proslavi