Novi ratnohuškački prilog Republike Srpske  o cazinskoj “Crnoj munji”: “Cilj im je da mlade momke obuče u izvođenju borbenih i specijalnih dejstava, Vijeće ministara BiH mora reagovati!” (VIDEO)

0
SHARE

Ne stišavaju se reagovanja na prilog banjalučke Aleternativne televizije (ATV) koja je, pozivajući se na beogradske Večernje novosti, opisala cazinski Airsoft klub “Crna munja” kao Bakirov regrutni centra u kojem se Bošnjaci obučavaju za rat. Naravno, iz kluba “Crna munja” su demantovali, kako naslove Večernjih novosti, tako i prilog emitovan na pomenutoj televiziji.

Međutim, sinoć je Radio-televizija Repulike Srpske (RTRS) emitovala prilog u kojem bivši komadant takozvane specijalne jedinice Vukovi sa Drine, komentariše cazinski klub. Naime, ovaj takozvani komadant, takozvane specijalne jedinice, kaže da “Crna munja” služi za regrutovanje mladih momaka za obuku u izvođenju borbenih i specijalnih dejstava.

Povodom izmišljene priče o airsoftu klubu “Crna munja”, oglasio se i potpredsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske (NSRS) Nenad Stevandić koji je kazao da se pitanje vezano za “Crnu munju” mora naći na dnevnom redu Vijeća ministara, ali i Odobora za sigurnost NSRS-a.

Stanovnici Bosne i Hercegovine svakodnevno su svjedoci jezičkih vratolomija na Radio-televiziji Republike Srpske (RTRS), ratnohuškački priloga, negiranje Armije BiH, negiranje Ustava BiH, a samim tim se nastoji umanjiti važnost države BiH i uvećati značaj entiteta RS. Termini koji se upotrebljavaju na RTRS-u često su neustavni i devijantni, kao naprimjer termin “država Srpska” koji se koristi za naziv za manji bh. entiteta RS.

Čak je i visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko kazao da RTRS u svom izvještavanju na svaki mogući način pokušava istaći nepostojeća državnost bh. administrativno-teritorijalne jedinice. Na taj način RTRS direktno krši Ustav BiH koji je jasno odredio poziciju entiteta u BiH.

Nevjerovatno je da Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) ne reaguje na ovakave ratnohuškačke priloge koji dolaze iz manjeg bh. entiteta.