Novo veštačenje ”čuva” policajca iz Tutina

0
SHARE

Rajica Belojica je u noći između 29. i 30. septembra bio u patroli koja je nadomak granice sa Crnom Gorom čekala švercere cigareta. Fahrdin Skarep udario kolima policijsko vozilo.

VIŠE tužilaštvo u Užicu, koje je delegirano umesto novopazarskog, još nije odlučilo da li će podići optužnicu protiv policajca iz Tutina Rajice Belojice (45), koji je od kraja septembra 2017. u pritvoru zbog sumnje da je – tokom obavljanja dužnosti – u pešterskom selu Dolovo službenim pištoljem usmrtio Fahrdina Skarepa (22) iz Pokrvenika.

Uhapšenog policajca zastupa advokat iz Novog Pazara Draško Novović, koji kaže da je i ponovno veštačenje potvrdilo da je Belojica pucao slučajno, zbog gubitka ravnoteže posle udara automobila kojim je upravljao Skarep u službeno vozilo…

Podsetimo, Rajica Belojica je u noći između 29. i 30. septembra prošle godine bio u patroli koja je nadomak granice sa Crnom Gorom čekala švercere cigareta… Porodica stradalog je – uz više stranaka i nekoliko udruženja iz Tutina – tvrdila da Fahrudin nije bio švercer, da u njegovom vozilu nisu pronađeni ni cigarete, ni oružje, a NVO “Zambak” je dvaput organizovala proteste . (Vecernje novosti)