Novopazarka najbolja studentkinja Medicinskog fakulteta u Beogradu

0
SHARE

Novopazarka Dolika Vasović proglašena je za najboljeg diplomca Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu za 2017. godinu, dok je prošle godine izabrana za najboljeg studenta iz oblasti medicinske fiziologije na toj visokoškolskoj ustanovi, piše Radiostoplus.com.

Ova doktorantkinja je osnovne studije završila prosečnom ocjenom 9.93, a nagrade za najboljeg studenta Medicinskog fakulteta dobijala je na drugoj, trećoj, četvrtoj i petoj godini studija.

“Ne postoji formula uspeha, najvažnije je da volite ono što radite. Ako volite ono čime se bavite kao što ja volim medicinu, sigurno ćete imati uspeha. Ipak, ono što je bazična formula za uspeh na Medicinskom, ali i ostalim fakultetima, je knjiga, učenje, učenje i mnogo učenja”, kazala je Vasović i dodala da je učila i po 12 sati dnevno.

U razgovoru sa novinarima u rodnom gradu ocijenila je da je “jako lepo biti Novopazarka u Beogradu i biti najbolja”.

“Tokom studija sam sarađivala sa fantastičnim stručnjacima koji potiču iz ovog grada, neki od njih su mi i predavali, pa je to bila potvrda da vredimo i da mi mladi treba da nastavimo dobru tradiciju koja postoji”, istakla je Vasović.

Ona nije željela da govori o daljim planovima u karijeri jer joj je, kako je rekla, trenutno najvažnije da položi državni ispit i završi doktorske studije.

“Razmišljam o usavršavanju u inostranstvu, ali bih volela da ostanem u Srbiji”, izjavila je mlada Novopazarka.

Nju je primio i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac koji je naglasio da ovaj grad ima izuzetno dobre studente, na koje je ponosan, dodavši da je obaveza lokalne samouprave da ih podrži.

“Potrudićemo se, koliko je u našoj moći, da ubedimo određen broj tih najboljih studenata da se nakon studija i usavršavanja vrate u Novi Pazar jer razvoj grada zavisi od njih. Oni mogu biti pokretačka snaga razvoja”, rekao je Biševac.