Obilježavanju godišnjice “NATO agresije” prisustvovali i predstavnici SDA Sandžaka

0
SHARE

U Prijepolju je prije dva dana obilježena godišnjica tzv. NATO agresije, odnosno vojne intervencije NATO koja je uslijedila nakon zločina srpske vojske i policije nad albanskim stanovništvom na Kosovu.

Na skupu koju je upriličila opštinska vlast pored predsjednika opštine Dragoljuba Zindovića, prisustvovala je i delegacija Stranke pravde i pomirenja na čelu sa Samirom Tandirom, ali i delegacija SDA Sandžaka predvođena Edibom Kajevićem, predsjednikom Glavnog odbora SDA i članom Opštinskog vijeća, koji je zajedno sa Zindovićem položio vijenac na spomenik pripadnicima vojske i policije pogiulim na Kosovu.

Zindović je prilikom polaganja cvijeća i vijenaca na spomeniku posvećenom žrtvama bombardovanja podsjetio na ovaj dan, prije 19 godina, kada su snage NATO započela vojnu intervenciju na SR Jugoslaviju.

“Agresija NATO alijanse je civilizacijska sramota 20. vijeka i svih koji su ovaj krvavi pir nazvali ‘Milosrdnim anđelom’ a nevine žrtve ‘kolateralnom’ štetom”, istakao je, između ostalog, u svom govoru Zindović.

Podsjećamo da lokalna samouprava svake godine obilježava i godišnjicu zločina u Štrpcima.

(SANA/Sandzacke)