Odakle Rasimu Ljajiću i Halilu Emroviću 25.000.000 € da samo otkupe zemljište u NP banji?

0
SHARE

Prema rečima dobro obaveštenih izvora „Alo!“ iz Novog Pazara, tajkun je bacio oko na tu parcelu koja ima oko 50 hektara i na sve načine želi da je prisvoji. Kada je čuo da opština namerava da otkupi plac kako bi se na njemu gradio novi gradski stadion, Emrović se jako razbesneo, pa je, prema našim saznanjima, na sve načine pokušao da to osujeti.

Halil Emrović

Halil Emrović, Foto: Facebook

Pošto mu to nije uspelo, prošle srede pokušao je i lično da se obračuna sa Ljajićem koga je targetirao kao ministra iz Novog Pazara i lidera SDP-a koji drži lokalnu vlast.

Prema izvorima bliskim istrazi, Emrović je duže vreme pokušavao da dođe u kontakt sa Ljajićem kako bi mu zapretio da odustane od tog zemljišta, a kada je saznao da ministar sedi u jednom lokalu u Novom Pazaru, pojavio se tamo u pratnji jednog svog batinaša.

Emrović i njegov čovek pokušali su grubim i neprimerenim rečima da „ubede“ ministra da odustane od gradnje stadiona na zemljištu koje oni već vide kao svoje. Pošto ni Ljajić nije bio voljan da tako lako odustane od projekta i potčini se zahtevima lokalnog tajkuna, došlo je do svađe nakon čega je o celom slučaju obaveštena Policijska uprava u Novom Pazaru.

Ljajić: Nećemo odustati

Ministar Ljajić nije juče bio raspoložen da detaljnije govori o ovom slučaju, ali nije ni negirao naša saznanja.

– Tačno je da se incident dogodio, ali ne bih mu pridavao veći značaj. Istrajaćemo u nameri da Novi Pazar dobije stadion kakav zaslužuje – kratko nam je rekao Ljajić.

Osim toga što se dovodi u vezu sa nelegalnim poslovima, Emrović je u Novom Pazaru poznat i kao vrlo bogat čovek. Prošle godine je u tom gradu otvorio ekskluzivni hotel, a događaju su prisustvovale najveće zvezde srpske estrade.