Otac je pronašao momka koji je zlostavljao njegovu 7-mjesečnu kćerku, a onda je odlučio da se sam pobrine o pravdi!

0
SHARE

2014. godine, 7-mjesečna djevojčica je silovana u Punjabu u Indiji. Tri godine poslije, osumnjičeni koji je već tada napunio 17 godina je došao na sud. Porodici je potom rečeno da je suđenje odgođeno. Možete li zamisliti reakciju porodice u tim trenucima, kada su godinama čekali da pravda izađe na vidjelo.

naslovna

No, otac nesretne djevojčice, 25-godišnji Parminder Singh, je uzeo stvar u svoj ruke. Najprije ga je navukao da se dogovore o nekim stvarima izvan sudnice, te se ponudio svojim motorom odvesti ga do grada. Tinejdžer je pristao na to, a očajni otac ga je umjesto toga odveo u šumu, vezao za drvo, potom ga udarao i na vrhuncu mu odsjekao obje ruke. Svi ljudi okolo su čuli njegove vapaje za pomoć.

rapist-2

Kada je policija došla na mjeto zločina, Singh nije bio prisutan, ali je osuđen za pokušaj ubistva. Da policajci nisu stigli, silovatelj bi vjerovatno bio mrtav.

335DEEAA00000578-3549603-image-a-41_1461158373416

Inače, za ovakve slučajeve u Indiji, zakon je nesređen, te porodice dugo čekaju dok pravda ne pobijedi. Stoga je i na neki način jasno i opravdano zašto oni sami odlučuju uzeti pravdu u svoj ruke.