Otac Manuel Musallam: Kuds će osloboditi neki novi Salahudin Ejjubi /VIDEO/

0
SHARE

Otac Manuel Musallam, član Kršćansko-islamskog odbora za podršku Jeruzalemu i Svetim mjestima, izjavio je u video snimku objavljenom ovog vikenda, sljedeće:
”Kuds neće osloboditi osim neki novi Salahudin Ejjubi. On je taj koji će otvoriti put oslobađanja Kudsa, i oslobođenje Kudsa započet će iz Gaze, a ne iz Saudijske Arabije ili bilo kojeg drugog mjesta.
Ja kao Palestinac gledam svu ovu patnju palestinskog naroda, ali isto tako vidim i nadu, jer tu je naoružana palestinska mladost, palestinski borci koji kopaju tunele i koriste ih da bi došli do izraelskih kasarni i uzimali njihove vojnike kao ratne zarobljenike.
Ovaj narod će, prije ili kasnije, stati na glavu cionističkom Izraelu i njihovim vođama. Palestinski narod je hrabar i snažan i on će vladati ovom zemljom a neće se nad njima vladati.
Mi imamo snage i moći da formiramo palestinsku vojsku, i stoga ja ponavljam svoj poziv Fatahu, Hamasu, Džihadul-islami i ostalim skupinama, sad je vrijeme da objavite palestinski džihad i da se, ako treba, vrši i prisilna mobilizacija, za oslobođenje Kudsa.
Mi se također moramo osloniti na Arape u susjednim državama i tražiti od njih da natjeraju svoje vladare da plačaju džiziju za naoružavanje Palestinaca kako bi bili spremni osloboditi Palestinu.”