OVO JE NALJUTILO SVE MUSLIMANE: Pogledajte kako je Trumpova žena Melania ponizila Kralja Saudijske Arabije

0
SHARE

Odluka supruge američkog predsjednika Donalda Trumpa, Melanie Trump, da ne nosi tradicionalnu maramu tokom njihove zvanične posjete Saudijskoj Arabiji uzrokovala je niz komentara na društvenim mrežama

Ali ova njena odluka ne kosi se sa običajem koji dozvoljava suprugama visokopozicioniranih stranih gostiju u Saudijskoj Arabiji da ne nose trdicionalnu maramu.

Britanska premijerka Theresa May i njemačka kancelarka Angela Merkel također su izbjegle nošenje marame za vrijeme njihovih posjeta toj zemlji ove godine, što govori da je uobičajeno da visokopozicionirane gošće iz inostranstva mogu preskočiti nošenje marame u zemlji u kojoj je crna odora propis koji moraju poštovati Saudijke.

Nijedna žena u Trumpovom timu, uključujući i njegovu suprugu Melaniju i kćerku Ivanku, također danas nije pokrila glavu maramom što je izazvalo i malu konsternaciju među Saudijcima koji su dočekali Trumpove. Melanija i Ivanka su bez marame sjedile i među najvišim saudijskim zvaničnicima na sastanku sa saudijskim kraljem Salmanom, s kim se Melanija i rukovala.

Foto: AFP/Getty Images

Aktuelni američki predsjednik Trump, kako piše Associated Press, ranije je kritikovao bivšu prvu damu SAD-a Michelle Obama jer nije nosila maramu kad je bila u pratnji svog supruga, bivšeg predsjednika Baracka Obame, za vrijeme njegove posjete Saudijskoj Arabiji u januaru 2015.

Posjeta Saudijskoj Arabiji je prva inostrana posjeta Donalda Trumpa otkako je stupio na dužnost američkog predsjednika.

Izvor: Anadolija