Ovo je porodica iz Švedske koja je poginula u padu aviona u Iranu: Dečaci su imali samo 9 i 7 godina

0
SHARE

Rahel (37) i Mikael (40) Lindberg iz Švedske poginuli su sa sinovima Erikom (9) i Emilom (7) u padu ukrajinskog aviona jutros u Iranu. Njihova deca su među 15 nastradalih maloletnika.

Ukrajinski avion se zapalio po poletanju sa Teheranskog aerodroma, srušio se, a svih 176 putnika i članova posade je poginulo. I dalje se spekuliše da li se radi o nesreći ili raketiranju aviona.

Da podsetimo, među žrtvama je bilo petnaestero dece. Nastradalo je 82 Iranca, 63 Kanađana, 11 Ukrajinaca, 10 Šveđana, četvoro Avganistanaca, tri Nemca i tri Britanca.

Ukrajinska ambasada u Iranu ranije je saopštila da je uzrok pada letelice problem sa motorom aviona, a ne raketni napad ili terorizam. Međutim, sada je skinula to saopštenje i rekla da “komisija razjašnjava uzroke”, kao i da prethodne izjave nisu zvanične.

Pad aviona Teheran Iran ukrajinski avion

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski avion srušio se nedugo nakon što je Iran ispalio više od 20 balističkih projektila na dve vojne baze u Iraku u kojima se nalaze američki vojnici. Avion, koji je poleteo za Kijev, nije proglasio uzbunu. Iranska državna televizija je objavila da su u avionu bila 32 stranca.

VIDEO: Iran: Snimci iz vazduha nakon pada aviona

1:24

(Telegrafr.rs/ Dailymail)