“Pao” Mujo: Ovo je uhapšeni diler , posjedovao skoro sve vrste droga

0
SHARE

Ovnović je kriminalistički obrađen u prostorijama Federalne uprave

Pripadnici Federalne uprave policije su u zajedničkim aktivnostima s pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske te nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo i Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo na području općine Novi Grad Sarajevo jučer uhapsili Muju Ovnovića (54) zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Riječ je o osobi koja je odranije poznata policijskim organima zbog istih krivičnih djela, piše Dnevni avaz.

Prema naredbi Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres vozila i stana koji koristi osumnjičeni, kojom prilikom je pronađeno 15 grama kokaina, 200 grama amfetamina, 600 grama kanabisa, 99 komada tableta koje asociraju na opojnu drogu ekstazi, vaga za precizno vaganje te drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu s predmetnim krivičnim djelom.

Ovnović je kriminalistički obrađen u prostorijama Federalne uprave policije te je danas, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predat na daljnju nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

– Osumnjičenom je određeno 24-satno zadržavanje – kazala je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Oglas