Pazar ne zaboravlja Tarika!

0
SHARE

Košarkaši Pazara osvojili su prvo mesto u Raško Kosovsko Metohijskoj ligi za kadete, u kojoj su ostvarili 11 pobeda u isto toliko odigranih utakmica, a jedini poraz službenim rezultatom 20:0 doživeli su zbog neodlaska na gostovanje Poletarcu iz Kosovske Mitrovice.

“Naši kadeti odlično su izneli sezonu, u kojoj su ubedljivom razlikom slavili protiv svih rivala”, rekao je trener Pazara Samir Hačković.

Pazarci su u poslednjem kolu na domaćem terenu savladali vršnjake iz Tutina sa 69:57 (16:14, 22:15, 13:16, 18:12), a trijumf u toj utakmici i šampionsku titulu posvetili su klupskom drugu Tariku Zećoviću, koji ih je tragično napustio krajem prošle godine.

“Bio je to veoma emotivan momenat. Tarik je preminuo pre tri meseca, nije se probudio iz sna, što je bio šok za sve nas. Poželeli smo da ovaj trenutak obeležimo s članovima njegove porodice”, kazao je Hačković.

Poslednje minute utakmice protiv Tutina kadeti Pazara odigrali su u majicama na kojima je pisalo “uvek ćeš biti uz nas i nikada te nećemo zaboraviti”.

Plaketu porodici Tarika Zećovića uručio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, a u ime Raško Kosovsko Metohijskog saveza to je učinio Andrija Dimovski.

Biševac je predao i šampionski pehar kapitenu Pazara Eminu Eminbegoviću.

M. Minić