PAZARAC KAMIONOM ŠVERCOVAO DEČJU GARDEROBU IZ TURSKE ZA FIRMU IZ BEOGRADA (FOTO)

0
SHARE

NOVI PAZAR – Carinici su u saradnji sa policijom 27. novembra 2018. godine u kamionu novopazarskih registracija koji je iz pravca Turske transportovao raznu robu za firmu iz Beograda, pored prijavljenih više od 17 tona, tovara, pronašli i deo skrivene robe.

Tada je kod 46-godišnjeg vozača iz Novog Pazara pronađena neprijavljena dečija garderoba i oprema za bebe poput nosiljki, kengura, portikli i traka za glavu, ali i 180 kapa, 170 pari čarapa, oko 130 pari patofni, više od 100 bodija, 90 pari dečjih patika, kao nešto dečjih pantalona, helanki, pidžama i peškira.

Foto:Uprava carine

Istoga dana u autobusu bosanskohercegovačkih registracija koji se iz Istanbula vraćao ka Sarajevu svi putnici su carinicima rekli da nemaju ništa da prijave za kontrolu, ali je utvrđeno da dvoje nisu rekli istinu.

Naime, detaljnim pregledom u prtljagu 38-godišnje putnice iz Zenice otkrivena je sumnjiva firmirana muška garderoba marki „tomi hilfiger“, „armani“, „luj viton“ i drugih, dok ženska odeća nije imala oznaku robne marke.

Foto:Uprava carine

Carinici su u njenom prtljagu pronašli više od 130 bluza, zatim 90 ženskih marama, farmerke, trenerke i muške dukserice.

Kod putnika iz Mrkonjić Grada je takođe otkriveno nešto krijumčarene garderobe u čija se zvučna imena „armani“, „hugo bos“, „levis“ – sumnja. Reč je o 170 zimskih kapa, 160 muških bluza, 20 ženskih torbi „luj viton“, „valentino“, „guči“.