PEŠTERCI U STRAHU: Žena kod Sjenice ubijena zbog 400 eura

0
SHARE

Policija iz Novog Pazara i Sjenice traga za ubicom koji je u petak poslije podne, u selu Goševo na Pešterskoj visoravni, zverski ubio staricu Miladiju Kočović (77), domaćicu iz tog sela, pišu “Novosti”.

Više tužilaštvo u Novom Pazaru zločin je okvalifikovalo kao teško ubistvo, a istraga, u koju su uključeni i pripadnici MUP iz Beograda, sprovodi se na cijelom Pešteru. Inače, značajnijih informacija o motivima i počiniocu zločina još nema.

Žitelje ovog dijela Peštera, koji su u šoku i strahu zbog svega što se dogodilo, dodatno je potresla informacija da Miladija nije, kako se najpre mislilo, ubijena jednim metkom iz puške, već sa dva hica različitih kalibara: jednim iz puške, kojim je pogođena u leđa, i drugim iz pištolja, kojim joj je pucano u glavu. Ovo je utvrđeno obdukcijom, a istražni organi sumnjaju da je nesrećna starica najprije ubijena puškom, a potom pištoljem “overena” u glavu.

Iz katuna (kolibe) u kojoj je tokom ljeta, nedaleko od Goševa, na padinama planine Giljeve, živela porodica Kočović, ukradeni su puška i pištolj, za koje su posedovali uredne dozvole, a u opštoj premetačini ukradeno im je i 400 eura. Zasada nema informacija da je Miladija ubijena iz oružja uzetog iz njenog doma.

Policija je juče patrolirala selima ovog pograničnog dijela između Srbije i Crne Gore. Postoji bojazan da je ubica, zbog pljačke ili nekog drugog razloga, došao s teritorije Crne Gore i da se seoskim putevima ponovo vratio u Crnu Goru. Zato je zatražena pomoć crnogorske policije, prenose “Novosti”.

“Niko ne može da pretpostavi ko bi i zbog čega mogao da počini ovako gnusan zločin. Starica je bila dobra žena, a njena porodica dobro situirana i imala je mnogo stoke. Koliko znam, ni sa kim nisu bili u zavađi, niti su se žalili da im neko prijeti. Mada je policija stalno u selu, strahujemo za svoju bezbjednost”, kaže jedan od komšija porodice Kočović.

U prisustvu rodbine i komšija, Miladija Kočović je jučer sahranjena na seoskom groblju u Goševu.