Petnaest dana borbe za život 12-godišnjeg dječaka Mehmeda Šabića iz Gračanice

0
SHARE

Navršilo se tačno 15 dana, od kada se 12-godišnji dječak Mehmed Šabić iz Gračanice bori za život. On je u požaru šupe u svom dvorištu kuće u naselju Čiriš zadobio opekotine koje su zahvatile 65 posto njegovog mladog tijela. Od tada je na aparatima koji ga održavaju u životu. Nalazi se na klinici u Zagrebu i posljednje informacije govore da se njegovo zdravstveno stanje postepeno poboljšava, počinje blago da reaguje na vanjske utjecaje. .

Ugledavši njegove oči, otac Nedim na svom profilu je napisao: “Dragi babini dragulji, dva moja dijamanta. Hvala Allahu, ljekarima i ljudima, hvala maloj raji iz mahale Čiriš, Mehmedovim školskim drugovima, svim Gračanlijama i svim ljudima koji su nam priskočili u pomoć”. – U diskoteci “Kosmic” u Doboj Istoku za jednu noć za pomoć Mehmedovim roditeljima sakupljene su 3.500 maraka – kaže jedan od vođa akcije, Gračanlija Demir Milkić. Nogometaši NK “Orahovica 74” uplatili su 215 maraka, nogometaši Bratstva humanitarnu akciju zakazali su 2. augusta na gradskom stadionu “Luke” u Gračanici u 18 sati. Večeras su rukometni veterani Gračanice i Slobode Solane na rukometnom igralištu u Gračanici odigrali humanitarnu utakmicu “Za našeg Mehu” i tokom večeri porodici uručili prihod sa utakmice..

Evo šta su tim povodom za portal Avaz.ba kazali predstavnici ekipa Mevludin Šabić, dugogodišnji savezni rukometni sudija i Bakir Buljugija, dugogodišnji reprezentativac BiH, danas maratonac..