Pogledajte kako će izgledati karta za vožnju Trebevićkom žičarom

0
SHARE

Pogledajte kako će izgledati karta za vožnju Trebevićkom žičarom

“Građani će kupovati odštampane karte i one će sve biti iste. Printer koji će se nalaziti na polaznoj stanici radit će na principu štampanja na termo papir te će princip biti sličan uzimanju karata na parking automatu, gdje će se prilikom provlačenja kroz printer odštampati cijena na karti. Dakle, karte su sve u principu iste dok ne prođu kroz printer”, rekli su nam iz JP Sarajevo.

Naveli su da se trenutno izvode finalni radovi i sređivanje pred otvaranje Trebevićke žičare.

“Što se tiče postrojenja Trebevićke žičare, ono je spremno za početak rada, građevinski radovi će biti dovedeni do mjere da se žičara može nesmetano koristiti i da imamo nesmetan prolaz putnika. Nastavak građevinskih radova će biti u narednim mjesecima nakon otvorenja Trebevićke žičare”, istakli su.

Podsjetimo, građani BiH će cijenu povratne karte plaćati 6 KM, a svi ostali 20 KM. Također, iz JP Sarajevo su ranije naveli da će svi ljudi koji pokažu ličnu kartu ili bilo koji identifikacioni dokument imati beneficirane karte te da nije riječ o legitimisanju građana, već dokazivanju njihove rezidentnosti.

Pod tim beneficiranim kartama podrazumijevaju se i loyality programi na koje će imati pravo samo rezidenti Sarajeva.

Gradski vijećnici su također donijeli odluku da se Gornja stanica Trebevićke žičare nazove po Rami Biberu, njenom čuvaru koji je bio prva žrtva agresije na BiH i ubijen je 2. marta 1992. godine.