POGLEDAJTE SNIMAK – Hadžimujović iz vozila puca na Starčanina

0
SHARE

Nakon nekoliko uzastopnih prijetnji putem mobilnog telefona sa prikrivenih brojeva, te slanja poruka preko određenih ljudi bratu ranjenog Amina Starčanina – Emiru Starčaninu, Emir Hadžimujović je nakanu sproveo u djelo.

Danas, oko 14:30h u strogom centru grada Novog Pazara u ulici Stevana Nemanje nakon što je uočio Amina Starčanina parkiranog i privatnom vozilu marke Volkswagen Caddy produžio je svojim vozilom marke Volkswagen 5, napravivši polukružno okretanje ispred Waikikija, zaustavivši se pored Starčanina i ispalivši nekoliko hitaca kroz prozor.  Tom prilikom Starčanin biva pogođen u nogu, poviše koljena, a Hadžimujović se daje u bekstvo.

Amin Starčanin je, prema riječima očevidaca, izašao iz automobila sa prostrelnom ranom u nozi tražeći pomoć od prolaznika. U tom trenutku nailazi njegov brat Emir, koji se nalazio u blizini, vraća brata u automobil i brzo ga odvozi u bolnicu.

Starčanin je odmah primljen na hiruškom odjeljenju, još uvijek se nalazi u bolnici, a zrno od metka, kažu prisutni, još uvijek se nalazi u njegovoj nozi. Na sreću, nije životno ugrožen kažu članovi porodice.

Prema riječima očevidaca u automobilu sa Hadžimujovićem nalazila se jos jedna osoba. Neki od prisutnih kažu da je sa njim bio njegov otac.

Pripadnici MUP-a odmah su izašli na lice mjesta, izvršili uviđaj, a za Hadžimujovićem se još uvijek traga.

Ovo nije prvi incident koji je Hadžimujović imao sa porodicom Starčanina. Još ranije su, kaže Emir Starčanin, zapalili njegov privatni automobil. Emir navodi da je to djelo bande koji predvodi Hadžimujović.

Inače, Emir se bavio kik-boksom, a 2016. godine je teško povrijeđen u jednoj pucnjavi nakon koje je ostao nepokretan. U njega je, nakon koncerta Šaka Polumente, pucao Dženan Kačar (35) i nanio mu teške povrede kičme zbog kojih više nije mogao da pomjera noge.