Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara: Vučiću, ovo nije pomoć, već brutalna politička kampanja!

0
SHARE

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je Novi Pazar kako bi pokazao “brigu” za stanovništvo grada pogođenog koronavirusom. No, na njegov gest nije naišao na odobravanje svih Novopazarca, među kojima je i pomoćnik gradonačelnika i predsjednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka Emir Ašćerić, koji tvrdi da Vučić ni na koji način ne pomaže građanima Novog Pazara, već da je riječ o kampanji, piše Direktno.rs.

Ašćerićeva objava na Facebooku je munjevito postala viralna.

“Ne osjećam apsolutno nikakvu potrebu za zahvalnost povodom današnje ‘donacije’ bolnici u Novom Pazaru. Zar bolnice nisu trebalo da budu opremljene adekvatno i ranije? Zar bolnica kojoj gravitira 300.000 stanovnika u regionu ne mora biti svakako spremna i sa više respiratora? Zašto se ovo naziva “POMOĆ”?!? Nisam čuo da se dodatno opremanje bolnica u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu… naziva “pomoć”? Je li to, opet, znači da nisu svi građani isti? Kada plaćamo poreze i doprinose, prati li se ko je kakve nacionalnosti, ili političkog opredjeljenja, ili smo svi jednaki”, zapitao se Ašćerić, rekavši da se ne radi ni o Vučićevoj, ni o bilo čijoj pomoći, već da je to samo uobičajena zamjena teza.

“Ovo nije pomoć! Ovo je ono što nam pripada. Građani Novog Pazara i Sandžaka redovno plaćaju poreze i doprinose, kao i svi drugi građani Srbije. Ovo smo mi platili i zaslužujemo i više i bolje opremljene bolnice”.

Istakao je i da u svakoj normalnoj zemlji, opremu dostavljaju i raspoređuju ljudi nadležni za to i to direktno u bolnice, pravo u upotrebu. Ne drže se po magacinama i na ulici da se snimaju radi promocije.

“Ne nasjedamo na ovakve politikantske fazone. Odlično prepoznajemo ovu brutalnu političku kampanju, koja je zvanično prekinuta, ali koja je u punom jeku od strane režima. Odlično prepoznajemo da se cijela ova garnitura više bavi sobom i politikom, njego rešavanjem krize”, kazao je Ašćerić.

Ašćerić je dodao da je zaista riječ “zloubotreba” slaba da prikaže situaciju u kojoj se za vrijeme vanrednog stanja i opasne pandemije radi na ličnoj političkoj promociji.

“Proći će i ovo, ako Bog da, a i mi biti jači za promjene na bolje”, zaključio je u objavi.

Izvor: Direktno.rs