Poslije zemljotresa u Sandžaku, pogledajte kako izgledaju ”Marketi” (FOTO)

0
SHARE

Na staroj zgrade Nišavića pekare u Beranama rasklimao se ciglani krov

sdtw45764e

Načelnik Službe zaštite i spasavanja u Plavu Mirza Medunjanin rekao je da će se danas održati sjednica opštinskog štaba za suzbijanje elementarnih nepogoda.

Sjednica će se održati kod predsjednika opštine Orhana Šahmanović zbog zemljotresa koji je danas pogodio Crnu Goru, a čiji je epicentar bio  bio u blizini Plava na planini Visitor na dubini od pet kilometara.

Na sjednici će biti riječi o podacima sa terena koji je prikupila Služba zaštite i spasavanja na terenu nakon zemljotresa.

dfgr765r8

“Službenici Službe zaštite i spasavanja obilaze teren grada i opštine i osim oštećenja na dimnjacima za sada nemamo informacije o tome da je bilo neke veće štete ili da je ne daj Bože nekome bio ugrožen život”, kazao je Medunjanin.

I u Beranama su na terenu pripadnici Službe zaštite i spasavanja i uklanjaju materijal koji je otpao sa krovova starijih zgrada.

Načelnik ove službe Tiho Bogavac rekao je portalu “Vijesti” da su oštećenja unutar stanova zabilježena u starijim zgradama, a da su dimnjaci na nekim zgradama potpuno uništeni.

Na staroj zgrade Nišavića pekare u Beranama rasklimao se ciglani krov.

Zemljotres je izazvao paniku u Plavu, Gusinju, Andrijevici, Beranama, Podgorici i drugim gradovima.