Prekinuli su ga čudni zvuci dok je sjekao drva u šumi, SKAMENIO se kada je ugledao OVO!

0
SHARE

Prizor na koji je naišao pamtiće dok je živ. Nekoliko metara od mjesta na kom je radio, u gomili piljevine zatekao je bebu staru tek nekoliko dana. Bila je u veoma lošem stanju, koža joj je bila puna krasti od ujeda insekata.

Nastavio je da radi svoj posao, ne sluteći da će mu se za samo nekoliko trenutaka život promijeniti iz korijena. Zvuci su postali sve glasniji, tako da je u jednom trenutku drvosječa riješio da ostavi sve i pogleda o čemu se radi.

Prizor na koji je naišao pamtiće dok je živ. Nekoliko metara od mjesta na kom je radio, u gomili piljevine zatekao je bebu staru tek nekoliko dana. Bila je u veoma lošem stanju, koža joj je bila puna krasti od ujeda insekata, prenio je portal lifenews.com.

Čovjek je odmah pozvao policiju i Hitnu pomoć, i djevojčica je ubrzo prebačena u bolnicu.

“Napuštena djevojčica stara je tek tri dana. Da je čovjek nije pronašao sigurno bi ubrzo preminula. Tako mala, jednostavno, ne bi preživjela u tako surovom okruženju”, rekao je jedan od policijskih zvaničnika.

Ovaj slučaj dogodio se 2014. godine u Rusiji, ali se priča ponovo našla u medijima kako bi se skrenula pažnja na sve veći broj napuštene djece u svijetu, i sve veći broj mališana koji nemaju sreće da rastu pod okriljem porodičnog doma, prenio je portal lifenews.com.

Procjenjuje se da u Rusiji ima više od 500.000 napuštene djece, dok je njih 370.000 smješteno u određene ustanove koje se brinu o djeci bez roditeljskog staranja, ili hraniteljske porodice.