Presedan – Fatalna Oksana zbog koje se ljulja muslimansko kraljevstvo

0
SHARE

Nakon što su ih vidjeli u Njemačkoj, glumio da je
bolestan, a tajno se oženio u Moskvi prema islamskim običajima

Kralj Malezije odustao je od prijestolja nakon što se sedmicu dana spekuliralo o njegovom lošem zdravstvenom stanju i glasinama da se oženio bivšom ruskom kraljicom ljepote na tajnom vjenčanju.

Abdikaciju Muhameda V objavili su u malezijskoj Nacionalnoj palači,koja nije željela otkriti razloge zašto monarhnapušta prijestolje. U Maleziji je ovo presedan jer nijedan monarh nije otišao s prijestolja otkako je 1957. zemlja postala neovisna od Velike Britanije.

U priopćenju je tek rečeno da je kralj zahvalan što mu je Vijeće vladara dalo priliku da abdicira i zahvalio se premijeru i vladi.

“Njegovo visočanstvo nastojalo jeispuniti svoje dužnosti koje su mu povjerene kao šefu države, služeći kao stup stabilnosti, izvor pravde, srž jedinstva.. za ljude”, piše u priopćenju. Ostavka dolazi samo sedmicu dana nakon što se kralj vratio obavljanju svojih dužnosti nakon dvomjesečnog bolovanja.

U tom istom razdoblju vjeruje se i da se oženio bivšom, 24 godine mlađom, ruskom kraljicom ljepote.

Prema izvještajima ruskih medija,24-godišnja Oksana Vojvodina je upoznala 49-godišnjegkralja na raskošnoj ceremoniji u koncertnoj dvorani Barvika u Moskvi.

Fotografije prikazuju Vojvodinu dok sjedi pored Muhameda u bijeloj vjenčanici, dok je on u nacionalnoj odjeći.