PROPOVIJEDAJU DA JE ISLAM NAJVEĆE ZLO: Vjeroučitelj je u Hrvatskoj dobio otkaz, ali njemu sličnih ima još dosta…

0
SHARE

Koje je to najveće zlo koje je zadesilo ljudski rod u cjelokupnoj njegovoj povijesti? Islam, tvrdi fra Danijel Maljur u videopropovijedi na YouTubeu.

Poslovično, Crkva u Hrvata, kad su u pitanju grijesi svećenika, rijetko reagira ili te reakcije budu zakašnjele i prilično mlake.

 

Čak i u slučajevima gdje su policija i sud bez sumnje dokazali da je svećenik učinio kriminalno djelo, svećenici koji nastupaju u ime Crkve u javnom istupanju ponekad zaborave svoju ulogu i, prije svega, nauk koji poučavaju. Tako se kroz medije već godinama mogu čuti zastrašujuće izjave s oltara koje se ne mogu okarakterizirati nikako drugačije nego kao govor mržnje.

 

Pojedinci veličaju NDH, homofobnim izjavama zastrašuju djecu, u ime ekumenizma koji promiču stvaraju videouratke i objavljuju ih na internetu uspoređujući druge religije s nacizmom i holokaustom. S oltara siju bezumnu mržnju prema svima koji misle drugačije od njih, vrijeđaju i omalovažavaju. Diplomatski i u rukavicama Crkva uglavnom nepodobne ili nestašne svećenike šalje u mirovinu ili ih seli u drugu župu. Unatoč svemu, Kaptol se nikad nije javno ispričao žrtvama koje su riječi predstavnika Crkve povrijedile.

 

– Žao mi je moga hrvatskoga naroda i hrvatskoga društva, zbog svega što proživljava, kojemu se vještim manipuliranjem činjenicama rastače samopoštovanje i zdravo pouzdanje – piše Bozanić u božićnoj poruci vjernicima naslovljenoj “Savez u dobru”.

 

Zaboravlja da se Crkva u kojoj mnogi traže utjehu i uzor često ponaša suprotno od onoga što propovijeda. Da manipulira slomljenim dušama budeći najniže strasti i potičući mržnju. Umjesto ljubavi i zajedništva previše često sluša se o demonima, mračnim silama i nabijanju na kolac. Dosta je!

slobodna-bosna.b