Prvenstvo Balkana u Novom Pazaru / Ameli zlato, Asmiru bronza

0
SHARE

Reprezentativka Srbije Amela Terzić osvojila je danas zlatnu medalju u trci na 800 metara na Prvenstvu Balkana u Novom Pazaru, dok je Asmir Kolašinac bio treći u bacanju kugle.

 

Terzićeva je pobijedila vremenom dva minuta, sedam sekundi i 25 stotinki, ispred Grkinje Konstantine Janakopulu sa 2:08,16 i Petronele Lenuta Simiuk iz Rumunije sa 2:10,63.

“Drago mi je što sam ispunila dato obećanje i pobijedila pred domaćom publikom. Zbog toga sam i prekinula pripreme za Svjetsko prvenstvo u Londonu. Vrijeme nam nije išlo na ruku, ali sam zadovoljna kako sam istrčala”, rekla je mlada Novopazarka nakon trke.

Učenica Rifata Zilkića u nedjelju će nastupiti i u trci na 1.500 metara.

Kolašinac je do bronzane medalje stigao hicem od 19 metara i 45 centimetara, a bolji od njega bili su reprezentativci Bosne i Hercegovine Mesud Pezer koji je trijumfovao sa 20.11m i Hamza Alić kojem je pripala srebrna medalja sa 19.60 metara.

“Kiša koja je padala mi nikako nije odgovarala, jer ja kuglu bacam rotirajućim stilom. Krug je bio previše klizav i nisam mogao da ostvarim rezultat za koji sam trenutno spreman”, kazao je Kolašinac.

On je dodao da još uvijek nije doneo konačnu odluku o tome da li će nastupiti na Svjetskom prvenstvu jer želi da se pojavi u Londonu samo ukoliko je siguran da se može boriti za plasman u finale.

Pored Amele Terzić, zlatne medalje za Srbiju prvog dana Prvenstva Balkana osvojili su Dragana Tomašević u bacanju diska, Lazar Anić u skoku u dalj, Marija Vučenović u bacanju koplja i ženska štafeta na 4×100 metara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here