Prvi put me silovao kod komšije, onda me odveo u kola-Sud preslušao iskaz devjčice koje je NAPASTVOVAO OČUH

0
SHARE

Glavni pretres protiv Vladana Zdravkovića (45) iz Bukovca, koji je optužen da je silovao svoju pastorku, nastavljen je u petak preslušavanjem snimka napastvovane devojčice, prenose “Novosti”.
Vladan Zdravković (45) iz Bukovca kod Despotovca, optužen je za teži oblik silovanja, i glavni pretres protiv njega u petak je nastavljen u Višem sudu u Jagodini. On je optužen da je silovao pastorku S. M. (15) sa čijom je majkom, Danijelom Miladinović, živeo u istoj kući, kada je devojčica imala devet godina. Na prošlom pretresu Zdravković je demantovao da je počinio delo koje mu se stavlja na teret.

Na pretresu preslušan je snimak sa izjavom devojčice kako bi se izbeglo da se ona suočava sa očuhom. Kako “Novosti” nezvanično saznaju, S. M. je rekla da ju je očuh prvi put silovao u komšijinoj kući, a drugi put u kolima. Školskom psihologu, kome je prvo rekla za silovanje, kao i policiji kazala je da je njena majka Danijela znala za to, ali je u Višem tužilaštvu kasnije to demantovala.

– Ubeđena sam da je majka znala, ali ona veoma utiče na devojčicu, naziva je pogrdnim imenima i govori joj da ne zna šta priča. Sigurna sam i da je Danijela znala da je Vladan silovao i njenu majku, a svoju taštu Dobrilu, jer mi je ona sama to jednom priznala. Kada sam joj rekla da ga prijavi, odgovorila mi je da ga se svi u kući plaše i da ne sme to da učini. I na sudu sam isto rekla – kaže za “Novosti” rođaka devojčice Smilja Miladinović.