Prvi snimak stravičnih eksplozija u Iraku: Rakete gađale ambasadu Sjedinjenih Američkih Država

0
SHARE

 

 

Muškarac koji je snimao ovu užasnu scenu, od straha je utrčao u stan

Na Twiteru se pojavio jezivi snimak eksplozije koja se večeras dogodila u Iraku, u Bagdadu.

Na snimku se vidi kako su najpre dve rakete bljesnule na nebu, a onda se dogodio strašan prasak i krenula je vatra.

Muškarac koji je snimao ovu užasnu scenu, od straha je utrčao u stan.

Naime, kako javlja televizija “Majadin”, dve rakete su pale u takozvanu Zelenu zonu u centru Bagdada, u kojoj se nalaze zgrade vlade i diplomatskih misija.

I iračka televizija El Majadin (Al-Maiadeen) je to potvrdila.

Izvor agencije Rojters kaže da je najmanje jedna raketa pala na 100 metara od Ambasade Sjedinjenih Američkih Država. Policijski izvori rekli su za Rojters da su rakete koje su pale u blizini američke ambasade izazvale požar.

Iračka vojska saopštila je da su dve rakete “Katjuša” pale unutar Zelene zone, a da žrtava nema. Međutim, zasada nema pouzdanih informacija o žrtvama i materijalnoj šteti.

Iran je jutros ispalio više od 12 balističkih projektila na dve vojne baze u Iraku u kojima se nalaze američki vojnici, a Iranska Revolucionarna garda, koja je preuzela odgovornost za napad, navela je da su napadi na baze osveta za ubistvo komandanta jedinice Kuds Kasima Sulejmanija.

(Telegraf.rs)3

VIDEO- https://www.telegraf.rs/vesti/svet/3140469-prvi-snimak-stravicnih-eksplozija-u-iraku-rakete-gadjale-ambasadu-sjedinjenih-americkih-drzava?fbclid=IwAR1J2Ra3yil0aINKeD2sG4UrEgmI49AVkr5yUtG1c_pllbaj9qt59XYE8i0