Radončićev “Avaz” se pridružio sistemskom napadu srpskih tabloida na državu BiH

0
SHARE

Medijskoj agresiji beogradskih tabloida, koja je pokrenuta povodom intervjua člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića za Deustche Welle i njegovog stava o Kosovu, pridružio se i Savez za bolju budućnost Fahrudina Radončića.

I dok medijsko-tabloidski aparat, pod pokroviteljstvom vlasti u Beogradu, provodi kampanju čiji je cilj demoniziranje Bošnjaka i slabljenje pozicija države Bosne i Hercegovine, SBB je na stranicama “Dnevnog avaza” istupio s tezom da je za sve kriv Bakir Izetbegović, “koji je zavadio Bošnjake i cijeli region”, čime sugerišu bh. javnosti da su sumanute teze koje iznose beogradski tabloidi ispravne, a politička agresija političkog Beograda protiv BiH – opravdana.

Dok istinske bosanske patriote vide dobro vide da iza silnih laži, koje protiv Bošnjaka i BiH iznose beogradski tabloidi, stoje skrivene i agresivne namjere beogradskog režima, dotle Fahrudin Radončić igra ulogu Vučićevog “trojanskog konja” u Sarajevu.

U intervjuu datom Deutsche Welleu, Bakir Izetbegović iznio je stav podrške bošnjačkog naroda nezavisnosti Kosova, koji je jednak stavu Sjedinjenih Američkih Država, Evropske unije i Turske, dok je Fahrudin Radončić očigledno bliži pozicijama Surinama ili Rusije po pitanju nezavisnosti Kosova ili, što je još gore, stidi se pred Dodikom ili Vučićem reći šta misli o tom pitanju.

Medijska agresija je pokrenuta nakon sastanka Dodika i Vučića, na kojem je dogovorena predaja teritorije BiH Srbiji, čemu je jedina smetnja politika koju simbolizira Bakir Izetbegović. A iz poruka koje šalje “konstruktivni” i (posebno prema Beogradu) popustljivi Fahrudin Radončić, očigledno je da bi on predao tu teritoriju države BiH Srbiji, samo da se ne naljute na njega Dodik i Vučić.

Mehanizam konsenzusa, koji kako je Izetbegović priznao onemogućuje da BiH prizna Kosovo – iako bi to bilo pravedno – u slučaju rješavanja graničnih pitanja, igrat će pozitivnu ulogu, gdje će bošnjački član Predsjedništva moći spriječiti predaju teritorije, koju su dogovorili Dodik i Vučić, i odbraniti interes države.

Foto: Srbijanski tabloid “Informer” likuje jer su se Radončićev SBB-a i “Avaz” priključili beogradskoj kampanji protiv Bakira Izetbegovića

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here