RASIM U AKCIJI KAO INDIJANAC: Pogledajte kako se Ljajić spušta ziplajnom! (VIDEO/FOTO)

0
SHARE

Viminacijum avantura park” otvoren je danas u okviru arheološkog kompleksa Viminacijum kod Kostolca.

Park je otvorio ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić, koji je tom prilikom i sam isprobao vožnju ziplajnom. On je rekao da su ovakvi sadržaji zanimljivi i dobri za promociju Viminacijuma kao svojevrsne turističke atrakcije.

Foto: Rade Prelić/Tanjug

“Ovo je jedan od rijetkih primera da od arheološkog nalazišta dobijete prvorazrednu turističku destinaciju”, rekao je Ljajić i dodao da više od 100.000 ljudi posjeti to arheološko nalazište, od čega 40 odsto čine strani gosti.

Ljajić je rekao da je arheološki kompleks, zahvaljujući kreativnosti, sposobnosti i posvećenosti svih onih koji u njemu rade, danas jedna od važnih turističkih destinacija u zemlji.

Embedded video

On je rekao da će to brzo postati i izletnička destinacija i da se očekuje veliki broj đačkih ekskurzija već iduće godine.

Istakao je da su manje-više svi kapaciteti u Viminacijumu popunjeni od marta do decembra iduće godine, te da će oko 20.000 dece posjetiti ovaj kamp.

Foto: Rade Prelić/Tanjug

“Ovo može biti i dobra kongresna destinacija koja će okupiti ljude iz različitih oblasti, ne samo nauke. Ima dovoljno smeštajnih kapaciteta, gde se, pored njih, može uživati i u drugim pratećim sadržajima. Zadovoljni smo što u ovom delu Srbije dobijamo značajnu destinaciju i verujem da ćemo narednih godina imati značajan broj gostiju, stranih i domaćih”, rekao je Ljajić.